Marta Usurelu

Marta Usurelu

Zeii zilelor noastre

Traim de cativa ani o revolutie culinara. Exista de multa vreme restaurante celebre, ai caror Chefi au facut istorie. Doar ca, pana de curand, era o lume la care putini aveau acces.

Lucrurile s-au schimbat radical in ultimul timp. Au aparut show-uri TV dedicate gastro­nomiei, care au facut staruri globale din Chefi ca Gordon Ramsay sau Jamie Oliver. Internetul si social media au convins multi oameni obisnuiti sa incerce sa faca minuni in bucatarie, dar si sa urmareasca atent ce se intampla in gastronomie. Iar noi, iubitorii de experiente culinare, am descoperit ca in spatele preparatelor care arata senzational este o munca titanica si multa imaginatie care transforma ingrediente banale in adevarate opere de arta.

Gastronomia nu este numai despre arome si gusturi, ci este la fel de mult despre oameni. Si despre cautarea permanenta a perfectiunii si goana dupa inovatie intr-o competitie pe care un Chef o duce in primul rand cu sine.

Acesta este motivul pentru care echipa Biz lanseaza Best Chefs. Cartea aduce in prim-plan zeii zilelor noastre, cei mai cunoscuti 18 Chefi din Romania, pe care i-am intrebat ce ii inspira, ce le place sa gateasca, dar si ce le place sa manance si unde.

Cei mai buni Chefi din Romania ne-au impartasit retetele preferate, restaurantele favorite, dar neau vorbit si despre tinerii pe care pariaza ca vor deveni marii Chefi de maine.

Niciun moment n-am scris despre Chefi si gastronomie limitandu‑ne la granitele tarii noastre. Echipele Biz si Nespresso Romania – partenerul principal al proiectului – va prezinta, pe langa o analiza obiectiva despre fine dining, motivele pentru care tara noastra nu are niciun restaurant cotat cu vreo stea Michelin, interviuri in exclusivitate cu trei Chefi detinatori de stele Michelin: Frederic Anton, Paco Pérez si Martín Berasategui, care au raspuns pentru Best Chefs ce inseamna sa joci in liga mare a Chefilor, la nivel global.

Bine ati venit in lumea zeilor zilelor noastre! Va invit prin Best Chefs sa descoperiti si sa participati activ la noua revolutie culinara. Cartea poate fi comandata online aici, prețul fiind de 75 lei cu TVA inclus, pentru formatul fizic, și 50 lei cu TVA inclus, pentru formatul PDF.

Tags: