Marta Ușurelu

Marta Ușurelu

Cine este Marta Usurelu

Marta Usurelu

Sunt un om optimist, mereu cu un nou proiect in minte. Am devenit de-a lungul timpului jurnalistul care indrazneste sa puna de fiecare data intrebarile incomode.

Am o experienta de 19 ani în presa scrisa, la Cronica Romană, Ziarul Financiar si Biz. De sapte ani sunt actionarul majoritar al revistei Biz unde, in cea mai grea perioada pentru printul romanesc, am reusit – conform BRAT – sa transform revista in liderul presei de business din Romania. Sunt redactorul sef care a reusit prin multa incapatanare si convingere sa schimbe modul in care se scrie despre afaceri cat si imaginile prin care se prezinta comunitatea de business si marketing de la noi.

Am analizat in toti acesti ani mediul romanesc de afaceri, dar si evolutia managerilor si antreprenorilor de top, cu focus permanent pe tehnologie si inovatie. Am observat indeaproape evolutia brandurilor si companiilor, am interactionat cu multi dintre oamenii din top managementul marilor companii din Romania, dar si cu echipele de marketing si branding si am intervievat personal profesionistii care au vrut si au reusit sa miste lucrurile in jurul lor.

Modul direct de a discuta si concluziona fiecare intrevedere mi-a fost de ajutor in perioada de criza si m-a impus drept un interlocutor apreciat de oamenii de actiune, cu focus pe rezultate, dar neagreat de cei mai multi dintre cei care spun multe si nu fac nimic.

Ca antreprenor, pariez pe inovatie si competenta. Nu sunt vorbe goale. Doar asa am reusit sa transform Biz intr-un brand care a atras în jurul sau o comunitate puternica de oameni de afaceri, iar platforma de evenimente pe care le-am organizat in ultimii 15 ani a adus mereu in prim plan speakeri relevanti si un public avizat.

Pe acest blog scriu cu mare placere despre antreprenoriat si networking, despre oamenii care FAC, despre marketing si branding, evenimente si goodlife, precum si despre marea mea pasiune, calatoriile.

Activitatea de redactor-sef, manager de companie si organizator de evenimente, dar si cea mai draga si grea – mama a unui baiat de 8 ani, ma pune uneori in situatia sa raspund cu intarziere mesajelor pe care le primesc. Va asigur ca le citesc pe toate si, in limita urgentelor si a timpului, incerc sa revin cu feedback.

Foto @ Amalia Savinescu