Un barbat care gateste este generos, mai putin egoist si indragostit de el. Asa incepe Chef Henrik Seebok discutia despre barbatii care gatesc, fiind de parere ca acestia au multa imaginatie si daruire de sine, comparativ cu cei care nu gatesc si nu vor sa gateasca. Certificat Master Chef, Henrik Seebok este Executive Chef la Howard Johnson Grand Plaza. Cunoscut publicului larg din numeroasele emisiuni TV de specialitate, Henrik Seebok a venit in Romania in 2002 si este unul dintre bucatarii care dupa 30 de ani de experienta considera ca a gati este o pasiune si ca se pot crea feluri de mancare minunate chiar si din cele mai simple ingrediente.
Femeile sunt absolut fascinate de barbatii care gatesc!
Trebuie sa stie barbatii sa gateasca?
DA! Raspunsul este afirmativ din mai multe motive! Primul si cred ca cel mai interesant, este ca femeile sunt absolut fascinate de barbatii care stiu sa gateasca si nu ma refer neaparat la meniuri frantuzesti complicate ci la ceva simplu si delicios. Celalalte motive ar fi mult mai “Terre a terre” ca sa spun asa. Independenta – un barbat care gateste nu mai depinde de sotie, mama soacra sau cine stie ce restaurant ori fast-food ca sa se hraneasca. Si, nu in ultimul rand, mai ales pentru barbatii cu familie este extraordinar atunci cand gatesti alaturi de sotie si copii! Intr-o lume tot timpul pusa pe fuga, cand parintii nu mai au timp sa vorbeasca cu copiii lor si sa afle ce se intampla in viata acestora, acest timp petrecut alaturi de cei dragi gatind este de nepretuit.
Care este diferenta dintre un barbat care stie sa gateasca si unul care nu gateste?
Un barbat care gateste este generos, mai putin egoist. Este un barbat cu multa imaginatie si daruire de sine din toate punctele de vedere.
Ce ar trebui sa stie sa gateasca orice barbat?
Cu siguranta trebuie sa stie sa pregateasca cateva preparate pentru micul dejun: omleta, ochiuri, clatite etc. Nu cereale din cutie!
Crema de ciuperci
Ingrediente:
- 75 g ceapa sotata
- 100 g unt
- 500 g ciuperci
- 750 ml supa clara
- 500 ml smantana
Mod de preparare:
Se soteaza 75 g ceapa in 100 g unt pana devine transparenta. Se adauga 500 g ciuperci taiate, de preferat un mix din mai multe sortimente, si se soteaza pana prind o culoare aurie. Se adauga 750 ml supa clara de legume sau de pui (sau apa) si 500 ml smantana cu 35% grasime. Se condimenteaza cu sare, piper negru, nucsoara si se tin 15 – 50 minute la foc mediu. Se amesteca pana la obtinerea unei consistente cremoase.
Pofta Buna!
1 comentariu
Asa este, barbatii care nu stiu sa gateasca rareori iti ofera o bucatica din portia lor 🙂