marta usurelu

4 ani de antreprenoriat

echipabiz

Zilele acestea am tot reflectat la ultimii patru ani de cand sunt antreprenor. Desi am lucrat treisprezece ani la Biz, povestea antreprenoriala a inceput acum patru ani cand nimeni nu ne dadea o sansa si moartea presei scrise incepuse. Ne-am concentrat cu revista pe articole si editii memorabile, pe idei care sa impulsioneze. Privind in urma si analizand obiectiv, cred ca intotdeauna se poate face mai bine, dar ce-am realizat cu Biz de cand am preluat-o si am transformat-o asa dupa cum ne-am dorit si imaginat noi, cei din echipa, este un efort care se vede, un plus de continut care lipsea pe piata.

La fel am incercat sa facem cu evenimentele. Am preluat din portofoliul fostilor actionari ai revistei evenimente cu potential, pe care le-am schimbat si imbunatatit, am creat concepte noi si am incercat sa le insuflam acea personalitate pe care am impus-o in tot ce facem. Am incercat sa organizam evenimente la care noi am dori sa mergem. Am reusit prin ce am facut sa ne impunem pe zonele in care activam si sa ne construim un renume si o comunitate care ne intelege initiativa si apreciaza efortul sustinut de a promova inovatia.

Au fost cu siguranta cei mai frumosi si mai productivi ani pentru care se pare ca m-am pregatit toti cei de dinainte. Daca ar fi s-o iau de la inceput, as face exact la fel. Cu aceeasi pasiune si aceleasi nopti nedormite, cu aceeasi atentie la detalii si sete neobosita de a cauta idei si descoperi oameni, de a vrea sa faci ceva mai bine.

As fi mai atenta insa la oamenii din jur. Viata e scurta si pe cei dragi nu-i avem alaturi, din pacate, la nesfarsit. Momentele nebune in care esti saptamani intregi intr-un proiect te fac sa nu mai ai timp de oamenii si clipele simple, care conteaza cel mai mult.

Cu siguranta in acest drum, pe care am pornit si mers cu motoarele la maxim, am reusit sa suparam concurenti. N-a fost cu intentie. Am ales sa nu ne comparam si sa ne focusam exclusiv pe ce avem de facut. Am impus si adoptat politica de a nu vorbi urat despre ceilalti si mergem pe principiul sanatos: daca ai ceva de spus, spune, daca vrei sa faci ceva, fa! De tine depinde sa arati ca esti bun. Daca vorbeste cineva despre tine si se rezuma doar la vorbe, e clar ca mai mult nu poate si in acel moment reactia fata de acest fel de oameni s-a incheiat. Mesajul este simplu: daca vrei sa ne intrecem, hai sa ne intrecem! Daca vrei sa ne luptam, hai sa vorbim pe rezultate.

Stiu ca in business conceptul de fairplay este ceva rar si ca sunt un om idealist si un visator, dar nu vreau sa ma schimb. Am reusit sa transform in realitate ce am visat si sa aduc in jurul meu acel gram de idealism care a prins la oamenii aflati in cautarea valorilor si a ceva mai mult decat banalul si delasarea care ne inconjoara. Am taria si curajul de a nu renunta, chiar daca deranjeaza, si am toate aceste porniri pentru ca iubesc ceea ce fac. Lucrez alaturi de o echipa minunata si la un brand pe care l-am crescut si protejat cu mainile noastre si cu mult suflet. Si o s-o facem in continuare.

Cand esti antreprenor, stii ca de tine depinde sa faci ce ti-ai propus si trebuie sa gasesti mereu resurse ca sa treci peste obstacolele care-ti apar in cale. Cand esti antreprenor, esti in multe cazuri singur impotriva tururor. Cand munca ta si businessul tau ajung sa fie imbratisate si impartasite de echipa, de colaboratori si comunitatea in care te desfasori, este clar ca ceva ai facut bine.

Toate aceste sunt motivele pentru care astazi vin si va multumesc! Va multumesc pentru ca ne-ati fost alaturi. Pentru ca ati crezut in noi, in ceea ce facem si pentru ca ati ales sa ne sprijiniti si sa ne oferiti respectul vostru.

1 comentariu

  1. Radu Oncescu says:

    SM Summits și SM Camps ar fi trebui considerate deja o carte de vizită pentru Biz. Și acestea sunt doar vârful icebergului.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email