marta usurelu

9 din 10 CEO sunt barbati

Foto © Michael Flippo | Dreamstime.com

Foto © Michael Flippo | Dreamstime.com

39% dintre top managerii celor mai puternice organizatii din Romania sunt straini iar restul sunt de origine romana. Poate va asteptati, 9 din 10 CEO sunt barbati! Si totusi, citit negru pe alb procentul este covarsitor. Managementul este inca o lume a barbatilor!

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de firma de executive-search CareerAdvisor, pe analiza celor mai importante 100 companii din Romania, dupa cifra de afaceri. “Majoritatea top managerilor (36%) au o experienta in fruntea unui business de pana in zece ani, iar la polul opus, se afla 11% dintre executivii cu o experienta de peste 15 ani in fruntea unei companii” completeaza Madalina Uceanu, Managing Partner la firma de executive-search CareerAdvisor.

Conform acestui studiu, portretul robot al unui CEO din Romania arata asa: este barbat, are o experienta profesionala de aproape 20 de ani, ocupa o pozitie de management de opt ani si provine din domeniul FMCG.
Un procent de 19% dintre liderii celor mai puternice companii provin din acest domeniu.

“Romania nu sta totusi rau la reprezentarea femeilor in posturi de management, chiar daca nu neaparat inca la nivelul de GM sau CEO. Daca ne uitam doar la studiul facut tot impreuna cu revista Biz, in cazul Directorilor de Marketing, majoritatea erau femei. Cred ca peste cativa ani lucrurile vor sta diferit si la nivel de CEO sau GM. De altfel, avem deja cateva exemple de femei CEO cu rezultate foarte bune si reputatii excelente (ex.Mariana Gheorghe – Petrom, Angela Cretu – Avon Cosmetics, Aliz Kosza – ex CEO Fabryo Corporation”, mai spune Madalina Uceanu.

 

Madalina Uceanu

Madalina Uceanu

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email