Macaronul a fost multa vreme o delicatesa cunoscuta din tari straine. De cativa ani insa, este una din bucuriile pe care ni le facem in momente de aniversare sau atunci cand dorim sa gustam ceva deosebit. Putini stiu ca la succesul acestui desert pe piata din Romania a contribuit in mod semnificativ brandul Madame Lucie.
La 5 ani de existenta a brandului in Bucuresti, Eliza Lesanu, General Manager la Madame Lucie, mi-a raspuns la cateva intrebari, pentru a va arata o imagine din spatele acestui “boutique des gateaux”.
Eliza, cate dulciuri s-au produs in cei 5 ani de la lansare?
Peste 2.500.000 macarons, 6.000 de torturi si 40.000 de cupcakes. Gama de dulciuri a fost dezvoltata permanent si am lansat o linie de opt sortimente de ciocolata artizanala, fara aditivi si conservanti. De asemenea, producem cupcakes cu cinci arome diferite, umplute cu crema, marshmallows si bezele aromate, biscuiti cu migdale, cu cacao si cocos, whoopie pie, popcakes si o gama noua de miniprajituri.
Ce caracterizeaza cel mai bine brandul Madame Lucie?
Faptul ca suntem “au naturel”. Creativitatea si inovatia. Avem peste 30 de sortimente de macarons florale si fructate, o colectie clasica si una gourmet: cu ardei confiat si ciocolata neagra, trufe si nuci, caramel si unt sarat, sau colectia de cocktailuri: B52 si Cosmopolitan. Cea mai recenta lansare este colectia Signature Collection cu macaronul Champagne Celebration, realizat in premiera impreuna cu o personalitate publica. Avem abordari indraznete si in business development si in producerea de delicatese. Si ne pastram permanent in apropierea zonelor care ne inspira: arta, designul si creatiile gourmet.
Ce alte produse v-au consacrat, cu exceptia macarons?
Cupcakes! Sunt deosebite de ceea ce se gaseste pe piata: sunt umplute, nu doar acoperite, au o crema cu o compozitie deosebita si cu o textura unica. Avem cele mai delicioase torturi si prajituri, iar acum dezvoltam o gama de torturi de nunta absolut spectaculoase si torturi-surpriza pentru copii. Pe cele din urma le umplem cu bomboane sau jeleuri, respectand insa principiile Madame Lucie, de a nu compromite produsele folosind aditivi. Ne gandim si la cei carora nu le plac deserturile foarte dulci si am conceput cateva sortimente de torturi unde se foloseste ciocolata neagra.
Stiu ca se lucreaza intens in laborator. Ce pregatiti?
Chef Alain Fourneret pregateste o colectie de dulciuri pentru diabetici si pentru raw vegani si, desi nu ii place sa vorbeasca despre produsele aflate in lucru, stiu ca lucreaza in paralel la o colectie noua de macarons si la cateva sortimente de produse sarate.
Madame Lucie are magazine in Bucuresti, Cluj, Iasi si Constanta.