Imi place mancarea si ma bucur in toate calatoriile de gusturile noi. Caut sa descopar preparatele si bauturile locale si imi place sa aduc cu mine acasa ceva specific.
Lipsa timpului m-a invatat sa apreciez la maximum maiestria celor care gatesc si reusesc cu multa pasiune sa refaca acasa retetele din vacanta. Stiu ca este nevoie de multa dedicare si ca totul iese la fel de bun cand respecti indicatiile din reteta si, recunosc, cu mare placere, dar si cu putina teama am acceptat provocarea echipei Staropramen de a gati o reteta care sa se potriveasca perfect cu berea nefiltrata.
Mi-a placut mult si ideea sa gatesc ceva impreuna cu Cristi si sa transform aceasta experienta intr-un episod filmat. Era ceva nou pentru amandoi.
Nu e usor in fata camerei de filmat
Primul pas – am inceput cautarile. Gustul răcoros, cu aroma de coriandru si consistenta catifelata, al berii nefiltrate se potriveste de minune cu fructele de mare, cu pastele făinoasele (orez, paste, gris, tapioca) dar și cu supele crema. N-am stat mult pe ganduri cand am pornit experienta noastra de Chef la dublu si am ales o reteta asiatica: midii picante cu portocale si taitei de orez.
Sesiunea de cooking in fata camerelor a fost insa mai dificila decat am crezut. Desi am ras mult si ne-am jucat, mi-am dat seama cat de greu este sa gatesti si sa fii filmat in acelasi timp. Stiu si mai clar acum ca sunt genul de om care tace si face si mi s-a parut dificil sa gatesc, sa privesc si sa explic ce fac, in acelasi timp, la camera. Cristi, in schimb, a fost in elementul lui. A vorbit mult, a ras si a baut bere, interactionand lejer cu camera si a reusit sa-mi transmita si mie o stare de bine.
Si, da, pentru toti cei care se intreaba, am gatit reteta si acasa cu o zi inainte. Era un preparat pe care nu-l mai facusem si mi se parea complicat. Dar nu este asa. Reteta se prepara in 10-15 minute si este, credeti-ma, delicioasa. Iar midile m-au cucerit definitiv cu aceasta ocazie!
Marea surpriza pe care am descoperit-o zilele acestea in bucatarie, dupa o perioada plina si foarte aglomerata, a fost sa ne relaxam si sa vorbim, sa ne jucam la propriu intr-un mod care ne-a teleportat din universul grijlor si subiectele momentului in starea de bine din vacante si ne-am relaxat.
Am cautat apoi cu mare placere aplicatia dedicata pairingului dintre mancarea aleasa berea potrivita, recomandate de Chef Foa pe pagina de Facebook Staropramen, si am urmarit cu alti ochi video-urile interactive, stiind acum sa le apreciez la adevarata valoare.
Mi-a placut mult sa fiu Chef pentru o zi alaturi de Staropramen si m-am bucurat de o adevarata incursiune in aceasta lume fascinanta in care am descoperit si cateva secrete, dar si retete noi, si in care am avut marea bucurie sa vad, cand am terminat de gatitit, ca echipa de filmare s-a bucurat copios de munca noastra.