marta usurelu

Ai curaj să pariezi pe tine

 

Nu știu voi cum sunteți, dar eu am simțit la propriu fiecare minut din fiecare oră și zi a lui 2021. Nu vreau sa sune ca a fost un an rau, dar n-a fost nici ușor și, sincer, pot doar să sper ca 2022 să fie măcar la fel. De ce?  Analiștii anunță că anul din care deja trece, iata, prima luna,  va fi unul dificil. 

Indiferent de ce se anunță, mi-am propus să mă mai sperii. Am trecut în 2020 si 2021 prin momente de panică, prin luni de planuri și strategii care m-au învățat o lecție prețioasă:
fă ce știi mai bine, cât poți de bine. Efortul și rezultatele muncii tale cântăresc mult și ele contează mult mai mult decât sperietura.

Cu această lecție am rămas din pandemie. Și cu încă una, puternică și înfricoșătoare, dacă pot spune așa: indiferent cât de teamă îți este de ce urmează, mergi înainte! Ai curaj si pariaza pe tine.

Indiferent de câte frici avem în noi – pentru că, din păcate, avem. Spun din păcate pentru că așa suntem construiți. Sau așa am crescut. Cu multe temeri legate de cine suntem și ce putem face. Cu dorința de a fi plăcuți și acceptați, dar din toata criza asta am înțeles de fapt că cel mai mult contează să poți să pariezi pe tine!

Sună… neașteptat? Da, dar este cel mai onest mod în care pot descrie ultima perioadă. Ca antreprenor în publishing și creator de conținut am văzut cum toate publicațiile n-au mai ieșit fizic, în criză. Eu și colegii din redacția Biz n-am vrut să urmăm același model și am printat constant fiecare ediție a revistei. Mai mult, în această pandemie am avut unele dintre cele mai puternice și frumoase coperte și o serie importantă de superarticole.
Pe frontul creatorilor de conținut, atât în print cât și în online, lupta a fost mai strânsă și s-a văzut clar cine face conținut și cine este doar imagine. Și m-am bucurat să văd că oamenii au apreciat informațiile valoroase și proiectele inspirate.

Nu a fost ușor să facem proiect după proiect și nu este ușor, să nu se înțeleagă așa. Toți am lucrat mai mult. Chiar mult mai mult decât credeam că putem, dar s-au văzut și rezultatele. Iar panica s-a dus ușor-ușor și pot număra cu zâmbetul pe buze multe idei frumoase care au prins viață și care rămân martori ai acestei perioade.

Am mai spus-o, de multe ori chiar, viața nu este ușoară. Nimic nu vine pe tavă. Chiar dacă unii au noroc, să nu cădem în capcana că unii oameni au noroc toată viața. Și că succesul vine peste noapte. Este nevoie de ani și ani de muncă susținută ca să ai succes. Iar roata se învârte și cu toții trebuie să demonstrăm și să arătăm cine suntem in fiecare zi. Nu doar într-un anumit moment. Pentru că degeaba ai fost numărul 1 ieri, astăzi trebui să fii la fel sau și mai bun!

Aceste lecții sunt esențiale pentru mine și, chiar dacă le-am învățat în cea mai grea perioadă, știu acum că, indiferent prin ce crize și momente dificile trecem, cel mai important este să te cunoști, să fii onest cu tine în tot ce faci și să poți să pui capul liniștit pe pernă seara. Dar mai ales să poți paria pe tine!

Foto @Dreamstime

 

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email