Imi place macchiato. Espresso macchiato. Acel espresso scurt cu spuma de lapte. Pentru iubitorii de cafea, e simplu. Pentru foarte multi altii insa, este momentul in care intreaba: “Cum? Café latte? Late macchiato?”
Ce mi se pare surprinzator este ca la fel reactioneaza si multi barmani si chelneri, oameni care lucreaza in domeniu si primesc des o astfel de comanda. Asa ca, de fiecare data spun clar: “Un macchiato, va rog. Si ma asigur: un espresso scurt cu spuma de lapte.”
La fel, in randul prietenilor si partenerilor de business, putini cunosc specialitatile de cafea. Foarte des primesc alta cafea, nu ce comand. Si, desi suntem un popor care iubeste cafeaua si care consuma 2,3 kg de cafea de persoana pe an, este nevoie sa incepem s-o cunoastem si s-o apreciem la adevarata valoare. Doar asa ne putem bucura cu adevarat de aceasta aroma care ne infrumuseteaza zilele si ne facem mai usoare diminetile.
Despre espresso macchiato, despre ristretto, flat white si affogato, dar si despre cappuccino, americano, café latte sau irish coffee am scris Best Coffe, o carte dedicata cafelei, editata cu mult drag de echipa Biz pentru toti iubitorii de cafea si pentru cei care vor sa descopere universul fascinant al acestei licori magice.
Va invit s-o rasfoiti si sa descoperiti magia pe care cafeaua o poate face in functie de cum o servim. Cartea contine multe interviuri, intre care unul cu Francesca Lavazza, stranepoata fondatorului companiei Lavazza, si enorm de multe informatii, inclusiv cele mai bune cafenele din Bucuresti, care va vor ajuta sa va bucurati pe deplin de acest liant magic care ne ajuta sa interactionam mai usor cu prietenii si cunoscutii. Cei interesati o pot comanda direct in redactia Biz, sau online, la [email protected] .
In loc de incheiere, o recomandare: cei care n-au inca o specialitate de cafea preferata, degustati intr-o cafenea artizanala principalele tipuri de cafea. Asa veti putea decide mai usor ce fel de cafea va place. Si veti intra cu adevarat in universul cafelei. Asa veti incepe sa comandati clar si foarte exact cafeaua preferata. Cum fac si eu cand cer un macchiato: un espresso scurt, cu spuma de lapte!
Foto @ Matei