marta usurelu

Biz se muta in Singapore

dreamstime_m_19769658

Am pornit ideea numerelor special realizate peste hotarele tarii, Biz World, din frustrarea ca niciun analist autohton nu mai stia ce sa declare in 2010 despre criza. Cand nu mai aveam repere in analizele economice, am cautat direct la sursa sa aflam ce se intampla cu euro si cu mediul de business.

Asa a aparut ideea Biz Bruxelles si in doua luni am transpus-o in realitate. Editia speciala realizata la inceputul anului 2011 in inima Europei a fost primita cu reticenta si indoieli din partea breslei si a carcotasilor “de serviciu”, dar a fost apreciata din primul moment de cititori.
Numarul realizat apoi, in 2012, la Londra, ne-a pozitionat drept echipa care cauta mereu cele mai noi informatii si scrie despre acele natiunile puternice care influenteaza economia.
Dupa Londra, am plecat peste ocean. Am realizat un numar special in New York si Silicon Valley, iar anul acesta, parca mai inspirati ca oricand, am vizitat principalele orase din Germania si am scris despre tara care da tonul in Europa, despre cele mai puternice afaceri germane dar si despre “fabrica” de start-up-uri din Berlin.

Daca vrei sa scrii insa despre inovatie, despre tehnologie, economie sau design, despre civilizatie si cum va arata viitorul nostru in 20 de ani, Singapore este orasul viitorului, spre care toate celelalte tind.
Pentru ca ne dorim mereu sa fim in mijlocul evenimentelor, acolo unde se creioneaza viitorul si de unde vin tendintele, am ales Singapore pentru urmatorul numar al revistei Biz.

Ne mutam asadar redactia, in ianuarie, in fascinanta Asie! Am vizitat de trei ori acest oras si am fost impresionata de fiecare data. Stiu ca vom admira constructiile aproape ireale ale acestui oras, designul si stralucirea unui hub economic si de tehnologie care s-a impus pe plan global in doar cateva decenii!

Vom reveni cu un numar plin de infomatii senzationale despre Singaporele de azi si realitatea noastra de maine. Ceea ce nu s-a vazut in revista, si va destainui in secret acum (!) este ca in toate celelalte destinatii am inghetat la propriu in fiecare an. In Bruxelles am prins un frig care ne-a macinat. Am simtit atunci cel mai rau frig din viata mea – pana atunci. Apoi, dupa o Londra in care n-am inghetat, dar ne-a plouat toata spatamana, in New York am prins cea mai friguroasa sapamana din ultimele decenii. Sa mergi pe strazi in NY cand batea vantul din fata era aproape imposibil. A urmat apoi o iarna apropiata de a noastra, in Germania, cu un ger asemanator cu al nostru. La minus 15 grade am rezistat eroic.

In Singapore insa, in premiera in acesti 5 ani de cand am pornit Biz World, vom petrece luna ianuarie in tinute estivale! Vom avea timp frumos, asa cum sper sa ne fie intreg anul 2015!

dreamstime_s_33571313 (1)

Foto © Keanpoh | Dreamstime.com

Foto © Leung Cho Pan | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email