marta usurelu

Care este cea mai mare dorinta a ta?

Aparent simpla, aceasta intrebare reuseste de fiecare data sa ne puna pe ganduri. Pe unii pentru ca, din pacate, au uitat sa mai aiba dorinte. Pe altii pentru ca nu stiu ce sa raspunda si spun doar “sanatate”. Putini, destul de putini au dorinte si planuri, in minte, pentru a le indeplini.

M-a intrebat si pe mine cineva care este cea mai mare dorinta a mea. Nu m-a luat prin surprindere. Calatoria in jurul lumii este, de mult timp, un vis pe care as vrea sa-l implinesc. Mi-ar placea sa pot sa calatoresc pe toate continentele, sa aleg locurile in care sa merg, orasele si punctele de atractie la care am tot visat in ultimii ani!

“Sunt multe oferte. Poti sa zbori ieftin si e usor sa calatoresti acum in jurul lumii”, mi-a spus cineva. Da, si pana la un punct, sunt de acord. Dar, pentru ca am calatorit mult, apreciez mai mult un zbor cu legaturi bune decat sa stau sa dorm in aeroport sau sa ajung doar in anumite capitale, limitata de liniile low-cost.

Pentru mine, calatoria in jurul lumii inseamna sa ajung pe fiecare continent si sa stau macar trei-patru zile in fiecare loc la care am visat! Nu vreau doar sa le bifez si sa pot sa spun sec “am facut-o si pe asta!”.

Vreau sa ma bucur de magia lui Machu Picchu si de un pisco sour facut la el acasa, sa vizitez uimitoarea arcada de flori din Japonia, sa merg in vatra vulcanilor din tarile scandinave, sa ma bucur de petrecerile cu apa de Anul Nou thailandez sau sa beau o cafea la Trocadero, admirand turnul Eiffel intr-o zi insorita.

Experientele conteaza cel mai mult. Sunt cele care te incarca si vreau sa ma bucur de ele! Iar daca asta inseamna multe luni de pregatire, o perioada mai lunga de adunat bugetul necesar sau un imprumut de nevoi personale, stiu ca merita, fiindca, pentru mine, este cea mai mare bucurie!

Trebuie doar sa vrei

Acesta este sfatul si indemnul cu care am crescut. Care m-a ajutat sa nu renunt cand n-a iesit ceva ce-mi propuneam sau incercam sa realizez. Stiu ca trebuie sa muncesti si sa cauti solutiile de care ai nevoie ca sa ajungi unde ti-ai propus. Iar sa incerci este doar primul pas.

In cazul meu, am visat de multe ori, cu ochii deschisi, dar am facut si un plan si am inceput sa lucrez la buget. Calatoria in jurul lumii este costisitoare si e nevoie de ani buni de adunat banii.

Dar, dupa ce la invitatia echipei OTP Bank am scris, cu cateva saptamani in urma, ce-as schimba daca as putea calatori inapoi in timp, stiu acum si ce pot face, daca ar fi sa calatoresc in viitor!

As adauga la toate pregatirile necesare acestei calatorii un imprumut de nevoi personale. In acest mod as ajunge mai rapid si usor sa-mi indeplinesc dorinta si n-as mai lasa diferitele, multe motive neasteptate, sa ma determine s-o tot aman.

De cateva zile ma uit la conditiile OTP Bank de acordare a creditului de nevoi personale si zambesc. Nu este nevoie de multe documente, nici macar de adeverinta de venit. Toate informatiile sunt obtinute prin interogarea bazei de date ANAF. Dobanda incepe de la 7,9%, iar comisioanele sunt 0 lei.

Ce scuze sa mai am acum? Sincer, singura care sta in picioare este cea legata de gasirea perioadei potrivite. Trebuie sa identific acel moment in care sa pot lipsi doua luni si, cu Dumnezeu inainte, pot pleca.

Viitorul suna bine! – este un slogan care a facut istorie, dar exact asa gandesc acum, cand imi dau seama ca cea mai mare dorinta este aproape de a fi realizata, si ma simt deja cu-n picior in vacanta mult visata!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email