marta usurelu

Ce ai face cu un milion de euro?

pombani
Multi ani de zile, cand vorbeai cu un antreprenor sau CEO despre ce suma ar avea nevoie pentru a lansa un nou business sau a dezvolta noi linii intr-o afacere, suma de 1 milion de euro era un raspuns foarte des intalnit.

Astazi un milion de euro pare foarte departe si desi pentru business-urile mari este o suma tocmai buna, sunt din ce in ce mai putini oameni care au raspunsuri originale la intrebarea din titlu.

Ce-ai face cu un milion de euro? In ce ai investi sau ce ai dezvolta cu ei este o intrebare la care as vrea sa vad raspunsuri originale si constructive. Va invit prin acest post sa veniti cu idei si propuneri. In ce zone sau domenii ati merge? Ce ati face? Ati dezvolta servicii sau v-ati orienta pe anumite produse? Ati deschide o brutarie frantuzeasca sau v-ati face un hotel? V-ati axa pe o noua gama de produs sau ati merge pe inventia unuia?

Iata ce au declarat pentru Biz ca ar face cu aceasta suma cativa oameni de afaceri. Radu Apostolescu, ex eMag, spune ca ar investi in agricultura, in zonele bio, cu produse premium. Un alt domeniu interesant i se pare turismul. “Lumea incepe sa se sature de all inclusive si sa prefere o aventura. Ceva frumos, in aer liber, cum este agroturismul, este o zona buna de investit. Trebuie insa sa te gandesti la lucrurile care-ti plac si sa crezi mult in ele. Trebuie sa mori cu produsul de gat, chit ca unii te vor considera nebun sau iti spun ca produsul va fi un fail. Daca tu crezi in el, sky is the limit, fara a fi totusi naiv!”, precizeaza Radu.

Raspunsul Cristinei Batlan, fondator Musette, este simplu. Ar investi tot la Musette. “Asta stiu sa fac cel mai bine. Iar o asemenea infuzie de capital ar spori afacerile si ar insemna multe planuri puse in practica!”

Emi Gal, CEO Brainient, spune ca ar investi aceasta suma in actiuni Tesla, SolarCity, Google, niste bonduri BRIC sau MINT si, evident, in startup-uri.

Cu totii visam la ceva ce-am face! Va invit la un moment de imagintie. Ce ati face cu aceasta suma? Care credeti ca este domeniul sau ideea care nu s-a facut? Ce credeti ca poate avea succes si ar face profit astazi?

Foto © Kosecki11 | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email