marta usurelu

Ce am invatat in 2013

new-year-2013-boxes

Anul acesta am invatat ca trebuie sa muncesti fara program pentru ce-ti doresti. Si ca este minunat cand ai parte de acel dram de noroc care vine exact la tanc.

Am invatat ca este important sa spui ce-ti doresti. Si ca, atunci cand vrei ceva, trebuie sa intinzi mana si sa iei. Ca alaturi de tine nu este cine doresti sa fie, ci tocmai cine nu te astepti. Si ca mana de ajutor vine de la oamenii la care nu te gandeai.

Am inteles ca pentru prieteni trebuie sa faci exact ce te astepti sa faca si ei pentru tine. Ca familia iti este data, nu o alegi. Si ca cel mai important este sa fii acolo, pentru ei, pentru ca mai tarziu se poate sa nu-i mai ai alaturi.

Ca iubirea se pretuieste. Trebuie intretinuta si nimic n-o garanteaza. Dar mai ales ca nimic nu se compara cu senzatia de bine pe care o simti alaturi de persoana iubita.

Am invatat ca poti sa-i faci sa te respecte pe colegi si parteneri, in special in momentele grele, si ca trebuie sa fii om de echipa. Ca profesionalismul este mult, mult mai important decat fusereala. Este singura calitate care te ajuta sa te simti bine cu tine si te pozitioneaza acolo, intre oamenii cu care vrei sa lucrezi.

Am invatat ca poti sa treci elegant peste momentele grele si reactiile exagerate ale celor din jur si ca lumea nu se termina daca ceva nu iese cum ti-ai dorit. Si ca, atunci cand se inchide o usa, intotdeauna se deschide o fereastra. O cale care, poate, fix pe acolo trebuia sa treaca!

Din nou, am realizat ca nimic nu este imposibil. Ca orice gand, oricat de nebun ar parea, poate fi pus in practica.

Da, puteam invata in orice alt an toate acestea, dar in dificilul 2013 am gandit mai mult ca oricand orice pas. Am cantarit deciziile. Si ma bucur sa spun ca am avut sansa sa am alaturi oameni pe care m-am putut baza. Am avut entuziasm si incredere si n-am renuntat, iar rezultatele, desi s-au lasat asteptate, au aparut!

In 2013 am invatat sa astept cu zeci de planuri noul an, pentru ca stiu ca, atunci cand vrei sa construiesti, poti!

2 comentarii

  1. Bring back the happy years!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email