marta usurelu

Cele mai mari valori ale României sunt oamenii

Nu doar valorile și lucrurile excepționale fac o identitate, ci și lucrurile simple! Aceasta este convingerea lui Dan Perjovschi, una pe care o impartașesc și despre care scriu de ani buni în revistă și aici, pe blog.

Dar, deși cei mai mulți suntem de acord cu această afirmație, uităm sa credem în noi și visam la ce este bun peste hotare! Credem că in altă parte totul e mai ușor. Nu ne gandim și nu acceptăm că și noi trebuie să ne schimbăm, ca și de noi depinde să avem o țară ca afară, și ne limităm să criticăm. Si să comentăm.

Dan Perjovschi

Mai mult, așa ne descriem ca popor și uităm că nu doar aceste lucruri ne definesc! Ca printre noi sunt și altfel de oameni care ne reprezintă. Cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, aceștia arată că avem și multe parți bune care, culmea, iși demonstrează valoarea la nivel internațional!

Acești oameni, care fac performanță la nivel înalt, ne determină să fim mândri că suntem români. Si, nu, nu sunt puțini. Nici excepții sau doar sportivi. Acești oameni sunt reuniți an de an de Gala Valori de România pe care echipa Biz o organizează cu multă pasiune. Personalități care se remarcă în fiecare an prin realizări importante și care reușesc să se impună la nivel internațional.

Știu că pentru mulți pare uimitor că există atâția performeri. Trebuie doar să ieșim din zona noastră de comoditate și să-i vedem, să dorim să-i cunoaștem. Anul acesta, pentru că la evenimentele Valori de România am reușit sa adunăm performeri cat pentru un centenar, am lansat la gala din 25 aprilie și o carte manifest: 100 de personalitați care pun România pe harta lumii.

Va invit să descoperiți în paginile sale 100 de oameni care o să va dea speranță si o să vă facă cu siguranță ziua mai frumoasă. Ei sunt o mare parte dintre valorile noastre. Genul de interlocutori care merită să fie adevăratele subiecte și știri principale în această țară.

Mircea Cărtărescu

Dar, înainte să-i prezint, va rog sa-mi mai permiteți un minut. Unul in care să vă prezint cuvintele lui Mircea Cărtărescu de la gala:

“Oricat de strălucite ar fi 100 de personalități, ele nu sunt suficiente! Nu putem pune cu adevărat România pe harta lumii dacă nu suntem multe milioane. Fiecare om care își caștigă existența în dreptate, în adevar și onestitate, care nu fură, nu înșeală sau nu manipulează, care își face cinstit datoria este la fel de valoros și strălucit, în felul sau. Iar oamenii cinstiți din România îi depășesc cu mult pe ceilalți! “

O carte manifest

„100 de personalități care pun România pe harta lumii” este un proiect original Revista Biz, realizat în parteneriat cu Banca Transilvania. Cartea face cunoscută cititorilor viziunea despre lume și performanțele unor oameni care au beneficiat mai mult sau mai puțin de notorietate mediatică, dar care ne fac mândri că suntem români. Publicația poate fi achiziționată online .

Printre românii reuniți în lista celor 100 de personalități se numără Florin Bîlbîie – profesor de macroeconomie la Sorbona, Călin Rovinescu – Președinte Air Canada, arhitecții Daniel și Maximilian Zielinski, parteneri la Foster + Partners sau Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO.

Valeriu Nicolae

Laureatii Galei Valori de România 2018

Creatorii de valoare care au urcat pe scena celei de-a treia editii a Galei Valori de România sunt:
Valeriu Nicolae, activist pentru drepturile copiilor, incluziune socială și politici privind sărăcia
Echipa feminină de tenis de masă a României, campioană europeană
Loredana Toma, triplă campioană mondială la haltere
Mirela Drăgoi, președinte executiv al celui mai mare business de preforme PET din Balcani
Șerban Radu, fondatorul lanțului Cărturești și promotor al cărții tipărite
Dan Perjovschi, artist cu expoziții personale la muzee renumite precum Tate Modern Londra, MoMA New York sau Macro Roma
Ana Ularu, actrița al cărei palmares include 38 de filme și seriale de televiziune, cu roluri în producții străine importante
Liliana Chiaburu, una dintre personalitățile remarcabile ale arhitecturii românești de după 1990, promotoarea reintroducerii stilului tradițional
Ruxandra Donose, protagonistă în spectacolele Operei din Berlin, a Operei din Zürich și a Operei din Rouen

Ruxandra Donose

Mircea Cărtărescu, una dintre figurile emblematice ale culturii române, distins în 2018 cu premiul internațional Formentor pentru literatură
Ideo Ideis, fondatorii proiectului teatral unicat, dedicat procesului de educație alternativă pentru liceeni
Mircea Tudor, singurul antreprenor care a câștigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenții de la Geneva cu două sisteme de securitate revoluționare, utilizate astăzi la nivel global
• Andreea Răducan, multiplă medaliată cu aur și argint la jocurile olimpice, campionate mondiale de gimnastică artistică
• Corul Madrigal, ansamblu inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO
• Echipa „România, te iubesc!”, echipa emisiunii laureate la gala Emmy.
Andrei Roșu, sportiv de anduranță intrat în Cartea Recordurilor, primul român care a trecut înot Canalul Mânecii

Andrei Rosu

 

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email