marta usurelu

Cu gandul la vacanta

toti6

Este uimitor cum iti ramane la suflet o melodie, acel ritm care te surprinde pe strada, in masina sau la birou si te trage cu o forta uluitoare sa retraiesti franturi din experientele de care-ti aminteste!

Asa se intampla cu noi, de cand am revenit din Cuba, cu melodia Bailando. Zambesc cum o aud si incep sa fredonez. Ma trezesc cateodata si dansand usor din umeri sau chiar in toata regula!
Am avut o vacanta peste asteptari la volumul de ras si de party de care ne-am bucurat. Frumusetea acestei tari a fost completata de fermecatoarele noastre companioane, doua prietene si o domnisoara superba. Am fost asadar, pentru toti cei cu care ne intalneam, celebrul grup de romani, 4 adulti si doi copii, care am speriat atat capitala cat si provinciile cubaneze, cu tot cu ghizi si angajatii agentiei de turism Cuba Real Tour, pentru ca in cele 12 zile am vizitat mai mult decat era in plan si am crezut c-o s-o facem, am schimbat cazari si zboruri si am innebunit ghizii cu intrebari, discutii, rasete si cocktailuri in cele mai inspirate terase si restaurante in care ajungeam!
muechetari
Am ras mult, am vorbit despre orice si nimic, ne-am bucurat si mai ales am facut haz de necaz cand a fost nevoie! Ne-am impins unii pe altii sa facem activitati si excusii pe care nu le-am fi facut intr-o alta companie si am reusit in aceasta vacanta sa ne inseninam fruntile si sa ne relaxam de tot stresul si grijile pe care le aveam.

Parca programat, telefonul meu s-a blocat. N-a mers timp de 10 zile si desi initial m-am enervat, am reusit apoi sa ma bucur de liniste, de peisaje, de vacanta asa cum n-am mai facut-o de multi, prea multi ani. Imi amintesc ca si prima data cand am fost in Cuba a fost la fel. Pe atunci nu le mergea reteaua si am ramas multi ani cu gandul la zilele lungi din acea vacanta. Experienta s-a repetat acum! Am putut sa ma bucur din nou de fiecare dintre zile, sa le simt lungi si intregi!

Mi se pare firesc sa simt acum, ori de cate ori ascult Bailando, insemnatatea versului din refren: “Io no puedo mas”! Imi e dor de starea de bine din vacanta si zambesc cu drag rememorand zilele frumoase pe care le-am petrecut si cu gandul la urmatoarele aventuri pe care stiu, cu siguranta, ca le vom mai avea!

copii

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email