marta usurelu

Cum construim un maine mai bun

 Suntem mai mult decat se vede. Gandim, 
construim si trebuie sa oferim importanta cuvenita realizarilor. Altfel, ramanem doar niste pasionati doritori de schimbare, cu multe vise, care asteapta sa vina cineva si sa ni le indeplineasca.

Stim ce vrem? Stim ce sa cerem? Nu pare. Am ajuns sa nu mai vrem nimic. Am ramas fara vlaga si desi am iesit in strada, in toata tara, am strigat tot pe facebook.

Poate pentru ca am trecut de etapa tipetelor. Poate pentru ca stim clar, vrem schimbare, dar nu stim care este urmatorul pas. 

Nu suntem nici primii si nici ultimii care nu stiu cum sa puna in aplicare “schimbarea”. Nu intodeauna stii din prima ce trebuie facut. Dar daca ramai constant principiilor tale, schimbarea se intampla. 

Asa ca, intre iesirile in strada, intre sutele de gesturi de ajutor si in euforia frumoasa pe care o traim, este esential sa nu uitam ca noi suntem schimbarea. Ce facem noi, cum actionam in fiecare ceas din fiecare zi.

Daca parchezi masina gresit, pentru ca te grabesti sa donezi sange si te certi cu politia indignat ca ti-a dat amenda, nu s-a schimbat nimic. Daca protestezi fara sa incepi si tu, din primul moment, sa-ti faci treaba bine, si continui sa gandesti ca merge si asa, nu s-a schimbat nimic.

Daca renunti la prima greutate si consideri dupa primul obstacol ca n-avem sanse pentru ca lucrurile nu se intampla de a doua zi cum vrei, din nou, nu s-a schimbat nimic!

Orice constructie se face in timp si cere sacrificii. Nimic nu vine peste noapte. Si n-ai niciun merit doar daca vrei, dar nu faci nimic!

Asa ca hai sa recunoastem cand cineva are realizari. Sa-i aplaudam pe cei care merita, chiar daca nu suntem obisnuiti sa recunoastem ca altii sunt mai buni. Hai sa ne scuturam de vechile obiceiuri si sa ne propunem sa fim mai buni in ce facem. Sa fim mai buni unii cu altii si sa penalizam corect greselile si sa nu mai inghitim resemnati jumatatile de masura.

De noi depinde cum va fi maine! Doar de noi. “Ceilalti”, toti, stiu cum sa actioneze ca sa pastreze totul ca ieri. Noi suntem cei care nu stim cum sa construim un maine mai bun! Dar, daca nu renuntam la principii, daca vom invata sa construim si sa apreciem valoarea, vom ajunge unde vrem! Acolo unde vom putea sta drept, cu fruntea sus, constienti ca am facut tot ce a depins de noi fara sa plecam iarasi capul!

Asta presupune evolutia. Asa incepe schimbarea!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email