marta usurelu

Faptele spun cine suntem, nu Like-urile

Drumul spre iad este pavat cu bune intentii. O stim si cu toate acestea ramanem in ultimii ani la stadiul de intentii. Toti ne propunem, vrem si spunem ca vom face, dar concret, la sfarsitul zilei, nu facem nimic. De ce? Nu exista un motiv anume. Asta este realitatea. Cei mai multi oameni si-au pierdut entuziasmul. Nu mai vor nimic. Nu mai stiu sa se bucure de ce se intampa in jur, daca situatia nu-i afecteaza in mod direct. Fie minimalizeaza orice reusita a unui om, fie aluneca pe celalalta panta, in care-i sustin pe castigatori, afirmand ca i-au sustinut mereu.

Nu este asa. O spun cu regret. Oamenii nu mai trec la fapte. Pur si simplu n-o fac. S-au consumat, sunt pasivi, si nu ies din faza asta decat daca sunt fortati s-o faca. Gresesc? Vreau sa gresesc! Va invit sa-mi aratati ca o fac. Ca in realitate suntem altfel. Acesta este un apel. Hai sa nu uitam sa facem si noi ceva, nu doar sa asteptam sa faca altii pentru noi! Nu este greu sa faci un bine. Hai sa trecem peste etapa de intentii si sa actionam!

Iar daca e nevoie de cineva trebuie sa dea startul, incep eu! Exemplul meu este despre un prieten. Ionut Tecuceanu a avut curajul sa lase tot ce avea in Romania si sa-si urmeze visul – o cariera in muzica. Luna aceasta a apelat la prieteni sa-i sprijine financiar ca sa-si lanseze primul album. Desi nu era nimeni obligat sa faca ceva, a vuit Facebookul. Lumea i-a dat Like, Share, l-a felicitat spunand c-o sa-l sprijine, scriind negru pe alb : “Acum scot cardul!”.

Nu s-a intamplat asa. Sutele de intentii au ramas intentii. Ieri dimineata am vazut ca pe platforma Kickstarter s-au adunat doar 2.000 de euro si m-am intristat. Asa sunt oamenii. Asa se intampla mereu. Ori ajuta de fatada sau din obligatie, ori deloc. N-am vrut sa fac la fel. Am sunat la colaboratorii din companiile partenere la tabara de la Paraul Rece, unde ne intalnim de doua ori pe an si Ionut ne (in)canta de fiecare data.

Le-am spus simplu: va ofer spatiu in revista daca-l sprijiniti pe Ionut cu suma de 500 sau 1.000 de euro. Nu pot sa spun decat jos palaria uimitorilor oameni de la Enel si TNT, care au reactionat in prima ora dubland pur si simplu suma! Si pana maine alte 5 companii mi-au promis ca revin cu suma pe care o ofera.

Acestei idei i s-au alaturat imediat bloggerii cu care am reusit sa vorbesc – Costin Cocioaba, Alexandru Negrea, Cristian Manafu, Cristian China Birta, Ivo Bobal, Alex Radescu si Victor Kapra. Toti sunt dispusi sa ofere spatiu pe blogul lor companiilor care il vor sprijini pe Ionut. Le multumesc tuturor!

Reactiile de ieri sunt un exemplu ca se poate. Cand vrei sa realizezi ceva, fa primul pas! Nu stii niciodata ce-o sa se intample. Poate cineva o sa-ti ofere o mana de ajutor. Cum i s-a intamplat lui Ionut. Poate nu. Dar, daca incerci, cel putin nu vei ajunge sa-ti reprosezi ca n-ai facut-o! Si incercand, esti mai aproape de ce-ti doresti. Pentru ca faptele spun despre noi cine suntem!

Cu acest gand vin si invit atat companiile care vor sa-l sprijine pe Ionut, cat si bloggerii care vor sa ofere spatiu pe blogurile lor, sa ni se alature. O pot face contactandu-ma personal sau virand direct suma dorita pe Kickstarter.

Iar tu, Ionut, daca ai avut vreo clipa senzatia ca prietenii nu sunt langa tine, te-ai inselat! Si, nu uita, te asteptam cu drag acasa la primul concert!

Later edit: Bloggerilor care ofera spatiu pe siteurile lor li s-au alaturat Loredana Maria Pricopie, Cristian Florea, Marius Matache, Claudiu Ionut Ciobanu, Dragos Asaftei, Alexandra Blas, Ruxandra Predescu, Marius Sescu si Rares Cojocaru.
In plus, Catalin Tenita m-a anuntat ca Zelist ofera companiilor care il sustin pe Ionut promovare pe zelist.ro (banner)+ 1 abonament de 2 luni la ZM sau FbMonitor.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email