marta usurelu

Ghidul antreprenorilor cu impact social

Care este diferenta dintre un locuitor si un cetatean? Locuitorul se bucura de ceea ce ii ofera comunitatea, dar nu se implica atunci cand vede probleme si asteapta ca acestea “sa se rezolve”. Cetateanul este cel care se implica activ in viata comunitatii si actioneaza cand vede probleme.

Din a doua categorie fac parte companiile pe care le prezentam in ghidul Antreprenori cu Impact Social pe care echipa Biz l-a lansat impreuna cu Chivas The Venture. Companii care nu doar au identificat probleme in comunitatea din care fac parte, ci au trecut la fapte pentru a le rezolva.

Aceasta este ideea de baza a antreprenoriatului cu impact social, in care initiativele de business au ca scop principal crearea de valoare sociala. Sunt afaceri pentru care profitul nu este scopul principal, ci este mijlocul de a ajuta si dezvolta comunitatea in care isi desfasoara activitatea.

Ghidul cuprinde opinii despre impactul antreprenoriatului social in Romania, principalele initiative din domeniu, cum gasesti finantare pentru un astfel de business, precum si prezentarea celor mai importante companii pe aceasta nisa!

Impactul social al acestor businessuri se traduce in locuri de munca si oportunitati de angajare si training pentru persoane defavorizate, dar in acelasi timp, ele inoveaza si realizeaza noi bunuri si servicii pentru nevoi sociale neacoperite de societate. Veti gasi exemple diverse, de la filtre inovatoare care purifica apa poluata sau infestata, transformand-o in apa potabila pentru comunitati care nu-si permit sisteme sofisticate de epurare, la un atelier care lupta pentru reducerea folosirii pungilor de plastic prin productia de sacose de panza, in care implica si persoane cu dizabilitati.

Ingeniozitatea antreprenorilor este dublata de pasiunea cu care se implica in viata comunitatii, punandu-si succesul in slujba celor din jur. Iar cand businessul merge bine, face bine.

Ghidul poate fi comandat la [email protected] Prețul este 50 lei cu TVA inclus.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email