marta usurelu

Imposibil si social media

smsbuc

Imposibil si social media? Suntem 7 milioane deja de facebook! Si, in ciuda tuturor predictiilor, microbul social media ne-a cucerit repede si mult peste asteptari. Suntem din ce in ce mai mult in online. Ne informam, citim, ne distram, cautam si anuntam online mai tot din ce facem. Iar viitorul este clar conturat in aceasta directie.

Cu cinci ani in urma, desi social media era o directie recunoscuta, putine erau companiile care aveau curaj sa faca campanii si sa se promoveze pe acest canal. Imi amintesc ca ieri cum incercam sa convingem directorii de marketing si comunicare cat de important este sa fie prezenti in social media si cum multi spuneau ca nu-i intereseaza zona.

A fost nevoie de nenumarate intalniri, infinite explicatii si mult curaj pana am reusit sa punem pe picioare primul eveniment de social media. Era un eveniment care atragea ca un magnet bloggerii si oamenii cuceriti de social media si online, dar total neinteles de companii. “Este o utopie. Nu veti convinge niciodata companiile sa vina la acest gen de evenimente. Cine face campanii in social media? Cum masor? Cum vand ? Ce beneficii am?” erau intrebarile de care ne loveam, alaturi de zambetele atotcunoscatoare si sfaturile “de bine” pe care le primeam pentru a renunta la idee.

Decizia de a face evenimentele Social Media Summit au fost un statement. Am sustinut un fenomen, am crezut in acest gen de evenimente si am ales sa mergem impotriva curentului. Primul summit a fost la Timisoara. Peste 300 de oameni! Un vibe uluitor! Au urmat editii la Iasi, Brasov, Cluj, Sibiu si Bucuresti, precum si taberele de social media de la Paraul Rece. Ca un bulgare de zapada, evenimentul a crescut. Am fost chemati de comunitati in orasul lor. Am avut intalniri cu companiile din toate orasele, cu oamenii de marketing, comunicare, cu specialistii din digital si mai ales cu CEO care au vrut sa inteleaga acest fenomen.

Privind in urma, cred ca cel mai important castig pe care l-am avut oganizand summit-urile in tara sunt sutele de prieteni pe care i-am castigat – comunitatea superba care s-a format in jurul nostru. Maine este o zi mare si frumoasa pentru noi, echipa de la Biz. Organizam a 15-a editie de Social Media Summit! De data aceasta avem alaturi companii, agentii de comunicare si digital, si ca de obicei – bloggeri si mai ales prieteni!

Este un bun prilej sa le multumesc tuturor celor care ne-au refuzat, care n-au crezut in noi si ideea noastra. Care ne-au zambit de sus si nu ne-au raspuns la emailuri. Fara ei n-am fi ajuns aici!

Dar azi, mai ales astazi, ii salut si ma inclin in fata celor care n-au uitat sa fie oameni! Care au curajul sa incerce si sa vrea! Celor care nu renunta si mai ales celor care ne-au sprijinit! Tuturor celor care au acceptat sa vina sa vorbeasca la summit-uri, sa ne sprijine cu idei, companiilor care au fost deschizatoare de drumuri si miilor de participanti care au umplut salile! Va multumesc!

3 comentarii

  1. Tendinta social media este o constanta ? Sau o etapa catre ceva ce va sa vina iar noi trebuie sa intuim ce 🙂 ?

  2. […] secțiunea Bloguri de Nișă au vorbit Marta Ușurelu, Dan Dragomir, Cristian China Birta, Dana Păun, Adela Pârvu și, cu voia Dvoastră, Florin […]

  3. […] Marta Uşurelu a facut un scurt revew al ediţiilor anterioare şi a oferit câteva sfaturi de bune practici pentru bloggeri, agenţii şi clienţi: […]

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email