marta usurelu

Incep saptamanile iberice

dreamstime_s_42343297

O melodie, un parfum sau un gust sunt senzatii care imi aduc aminte de locurile pe care le-am vizitat. De fiecare data cand plec in vacanta caut sa aflu ce are urmatoarea destinatie mai bun de oferit, incerc sa gust macarea si bauturle locale. Vreau sa experimentez cat mai aproape de realitate orasul, evitand zonele turistice si mergand acolo unde localnicii isi petrec timpul, pentru a le putea vedea si simti cat mai aproape stilul de viata.

Spania si Portugalia sunt tarile in care am mers de fiecare data cu mult drag. Sunt foarte apropiate de felul nostru de a fi, destinatii in care m-am simtit foarte bine. Le inteleg usor limba si imi place veselia lor debordanta. De aceea, unele dintre cele mai dragi vacante le-am petrecut in peninsula iberica.

Mi se pare fascinanta ideea pietelor ca Marcado de San Miguel din Madrid in care te poti plimba si alege diferite gustari si savura o sangria perfecta sau o bere Estrella la galeata. Da, am scris bine! Desi nu se serveste la galeata – ca la halba, in Madrid sunt multe baruri in care berea se serveste intr-o frapiera mai mare, plina cu gheata, in care sunt asezate mai mult decat atragator 5 beri, la sticla!

Tapas de Chorizo, jamon Serrano si branzeturile maturate sunt doar cateva dintre alegerile pe care le fac pentru gustari. Paella cu fructe de mare este mereu preferata mea in aceste tari, alaturi de un cava sau vinho verde rece, cateva dintre bauturile specifice zonei iberice care te cuceresc de la prima sorbire!

Cred ca toti cei care au mers in aceste tari au intrat macar din curiozitate sa vada muzeele de jamon si s-au uitat la picioarele enorme de porc atarnate pe tavan si pe toti peretii muzeelor. Pentru cine nu stie, sunca jamon Serrano este un produs tradiţional din picior de porc, uscata la aer in zona montana a Spaniei, de unde si numele de Serrano (de la munte). Denumirea de Reserva garanteaza maturarea timp de 12 luni! Preparatul se serveste taiat felii subtiri, ca aperitiv, cu paine, branzeturi, masline si diferite sosuri, si este delicios!

Nu e nevoie sa pleci cu ea in masina sau pe avion pentru a o aduce in tara. Se gaseste si la noi. Iar pentru adevaratii fani ai produselor din peninsula iberica, timp de doua saptamani, de astazi si pana pe 11 august, la Lidl se pot gasi toate produsele si ingredientele necesare unei mese care sa rivalizeze cu cinele din vacanta!

Oferta Lidl este lunga si cuprinde bineinteles jamon serrano, branza maturata, tapas de chorizo, dar are si o parte dintre cele mai renumite bauturi, o selectie inspirata de vinho verde, cava, sangria si chiar berea Estrella. Ne asteapta asadar doua saptamani provocatoare pentru papilele gustative, care se cer a fi rasfatate si racorite in stil iberic, si bineinteles, dupa gust!

Foto © Elena Moiseeva | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email