marta usurelu

Invata sa spui Nu!

dreamstime_s_11138752

Stiu, stiu ca cel mai bun raspuns pentru colaboratori este “Da. Se poate!”. Ca am fost invatati sa nu refuzam si sa gasim mereu solutii. Am mai invatat insa ca este la fel de important sa stii sa te retragi cand nu te mai reprezinta ceea ce trebuie sa faci. Si am vazut, in ciuda tuturor temerilor, ca nu se intampla nimic rau!

Ajungem sa spunem Nu doar cand nu mai putem. Cand suntem la capatul puterilor, constienti ca indiferent ce se intampla, nu mai vrem. Spunem Nu cand déjà am depasit orice gand de autoconservare. Nu cred ca trebuie sa vedem lucrurile atat de strict. Experienta este cea care ne ajuta sa intelegem ca atunci cand faci ceva impotriva vointei tale, nu iese bine. Ca nu castigi nimic cand nu e sa fie! Ca nu pierzi nimic daca te retragi!
Pentru ca, fara sa ne dam seama, de multe ori intram in hora de teama sa nu pierdem bani. Sau o relatie ori aprecierea cuiva. Faci ceva ce nu te reprezinta si, la sfarsitul dansului, descoperi ca mai mult ai pierdut…

Este vital sa invatam sa spunem frumos NU. Simplu, dar argumentat. Oamenii vor intelege. Nu toti, e drept, dar cred ca e mai importanta linistea ta si faptul ca ai luat decizia cea mai buna!

Sa spui Nu se invata. Este un semn de maturitate. De autocunoastere si de autoapreciere. Nu de indaratnicie si atat. Sau de rea vointa. Ca si cel pozitiv, Nu este doar un raspuns. Unul care poate spune mai multe despre tine decat orice altceva.

Foto © Chachas | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email