marta usurelu

Multumesc celor putini care nu se multumesc cu putin

never

Se spune ca atunci cand Galileo Galilei a fost condamnat la moarte pentru erezia de a fi sustinut ca Pamantul este rotund, consoarta lui, Marina Gamba, a strigat de disperare: “Dar mori nevinovat!”. Raspunsul lui a venit firesc din partea unui om invatat sa-si asume greutatile: “Ai fi preferat sa mor vinovat?”. In cele din urma Galilei a fost “lasat” sa moara de boala naturala, arestat la domiciliu, fara niciun drept de a primi vizitatori, iar azi pana si cei care pica BAC-ul sunt aproape siguri ca Pamantul se invarte, sau cel putin se invarte cu ei atunci cand sunt ametiti.

Cei care stiu mai mult si mai bine n-au avut niciodata o viata usoara. Nici macar o moarte linistita. Fericirea e a celor saraci cu duhul, deschisi compromisului si multumiti cu “asa si asa”.

Sa vrei mai mult, sa te straduiesti mai tare, sa cauti mai departe, sa nu te satisfaca mediocritatea majoritatii si adevarul neadevarat – iata o lista de pacate care n-au cum sa scape nepedepsite. Mai ales ca oamenii de acest gen nu sunt doar putini, ci si intotdeauna cu un pas sau doi inaintea vremurilor in care traiesc. Asa ca dreptatea si laurii le sunt atribuite abia dupa ce ajung pe partea gresita a ierbii.

In pofida inceputului semi-deprimant, acest text nu este nici pesimist, nici autocompatimitor. Cu voia dumneavoastra, printr-o intoarcere maiastra de condei voi continua cu o oda. Pentru ca, nu-i asa, singura tristete mai mare decat sa fii unul dintre nefericitii care vor sa fie cei mai buni ar fi sa simti ca esti singur in aventura asta. Daca astazi nu vreau sa fiu unul dintre cei “bunicei”, “taricei” sau “okeiuti”, este pentru ca am trait intamplari si am cunoscut oameni care in cuvinte de speech de Oscar suna cam asa:

multumesc celor care au stiut mereu ca se poate mai mult, mai bine, mai repede. multumesc celor care s-au enervat atunci cand li s-a spus ca nu se poate si au dovedit contrariul. multumesc celor care s-au folosit de frustari ca sa schimbe ceva in bine. multumesc celor care au gasit idei geniale la 12 noaptea dupa ce au aruncat zeci de idei bune in timpul zilei. multumesc celor care inteleg ca un podium este o treapta care se urca greu.

multumesc celor care au crezut in rezultatele de dincolo de tabele. multumesc celor nebuni care cauta scuze abia dupa ce si-au terminat treaba. multumesc celor care stiu ca imposibil este de cele mai multe ori un sinonim pentru lene. multumesc celor care nu sunt straini de craft, bibil si migala. multumesc celor care constientizeaza ca dreptatea este mai importanta decat pacea. multumesc celor care alearga o mila in plus. multumesc celor care scriu istorie prin ceea ce fac. multumesc celor care nu se dau batuti.

multumesc celor in vocabularul carora nu incape expresia “merge si asa”. multumesc celor care incearca indiferent de sansele de reusita. multumesc celor care au puterea sa rada si sa incerce din nou. multumesc celor care nu au timp sa moara. multumesc celor care nu se bucura de 8, ci sufera ca n-au luat 10. multumesc celor neadaptati care nu fac compromisuri. multumesc celor putini care nu se multumesc cu putin.

Acest manifest este scris de un om minunat care se dovedeste a fi asa in viata de zi cu zi: Semida Duriga, group creative director Next Advertising.
Multumesc, Semida!

semida-mica

Semida este fosta jurnalista la Academia Catavencu & Tabu (2002-2005), copywriter Lowe & Partners (2005-2006), copywriter Next Advertising (2006-2009), senior copywriter Next Advertising (2009-2010). Din 2010 Semida Duriga este group creative director Next Advertising

Scriitoare de concepte, textiera si uneori stratega prolifica pentru clienti care mai de care: Timisoreana, TNT, Raiffensen, Coca-Cola light, Stejar, UNICEF, Transavia, Greenpeace, Salvati Delta, Banca Transilvania, Brikston, Western Union, Coca-Cola HBC, IQads, Revista Biz, EcoRom, WWF, Politia Romana, BCR, Terra Mileniul III si multi altii.

Pentru purtare foarte buna si rezultate obtinute, Semida a fost premiata la festivaluri precum: Epica, ADOR, Effie, Webstock, Golden Drum, Red Apple, Eurobest, Golden Award Of Montreux.Contrar aparentelor, Semida Duriga nu lucreaza in industria de publicitate, ci in atelierul de impletit concepte si idei care schimba lumea.

Sursa foto: Flickr.com

4 comentarii

  1. […] Articol inspirat de Marta Usurelu. […]

  2. Raluca M. says:

    Foarte frumos articolul si motivator. Este exact ceea ce imi trebuia in dimineata asta!

    Multumesc

  3. Foarte interesant ceea ce urmeaza dupa “multumesc celor …”. Am spus-o de multe ori, sa incercam sa ne cunoatem mai bine pe noi, sa ne cunoastem forta pe care o avem de a schimba ceva in bine, deoarece folosim foarte putin din ceea ce avem.

  4. Vasile says:

    Mi-a placut mult articolul , dar am o singura nedumerire am: “dreptatea mai mare ca pacea” ? cred ca de cele mai multe ori nu. Oricum nu pot sa comentez, intrucat nu stiu la ce se refera Marta, dar in general dreptatea duce la dezbinare si mai mare, pe cand pacea conduce la sinergie.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email