marta usurelu

Portretul unui antreprenor fericit

dreamstime_s_45835064

M-am intalnit zilele acestea cu o prietena. Este director intr-o companie multinationala, un om cu multe atributii, dar si cu multe realizari, care de mai bine de un an lucreaza la lansarea unui business personal.

Mi-a povestit cat de greu i-a fost fiecare pas in parte. Cat de mult a muncit pentru a obtine autorizatii, pentru a gasi furnizorii sau oamenii potriviti. Stia ca in antreprenoriat nimic nu este usor. I-au spus toti apropiatii si a vazut in ultimul an despre ce este vorba, dar, cu multa indarjire, a reusit sa-si transpuna ideea in realitate.

Am revazut-o dupa cateva luni de antreprenoriat. Este infloritoare. Plina de energie, realista si cu toate “lectiile” invatate. “Tot ce vezi este facut si gandit de mine! Fiecare lucru. Fiecare detaliu. Cele mai multe n-au iesit din prima. Mai tot ce vezi era imposibil de facut, daca ma luam dupa funizori si consultanti. Dar, uite, asa arata!”

Bucuria ei m-a incantat. Am simtit cu tot sufletul entuziasmul si satisfactia antreprenorului care stie ca este la inceput, ca mai are mult, foarte mult de facut, dar care se bucura de fiecare reusita.

Cele mai mai realizari nu sunt intotdeauna cele care-ti aduc si cele mai mari bucurii. Suna contradictoriu, stiu, dar asa este. Cand vezi ce poti sa faci, cand descoperi ce fel de om esti si ce-ti place, incepi sa apreciezi fiecare detaliu si vezi altfel lucrurile. Stii sa te bucuri de lucruri care pentru altii nu inseamna nimic. Iti dai seama, cand ai realizari, ca e firesc sa vina si ele, dupa atata munca si ani de lucru si pregatire. Atunci intelegi si poti sa te bucuri de fiecare lucru bun din jur, indiferent cat este de mic.

Foto © Citalliance | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email