La început, nu eram cel mai bun jurnalist din redactie, dar imi doream sa fiu. Nu am avut mereu sansa sa lucrez intr-un colectiv care sa ma impinga sa evoluez, dar nu m-am plafonat. Nu am avut finantare asigurata pentru ideile si planurile mele, insa am invatat sa fiu antreprenor.
Desi n-a crezut multa lume in mine, neincrederea m-a ambitionat. Si, cu toate ca stiam ca n-o sa fie usor, m-am mirat vazand de cate ori trebuie sa cad pentru a reusi sa merg. Cu fiecare impas, am vazut ca in viata nimic nu este usor cu adevarat. Si ca ai nevoie de curaj, de munca, nervi si multe, multe momente de nebunie pentru fiecare pas pe care vrei sa-l faci inainte.
Succesul este personal!
Crestem dorindu-ne sa ajungem oameni mari, cum ne invata parintii. Puternici, ca cei despre care invatam la scoala. Sau de succes, cum sunt cei pe urmele carora visam sa calcam.
Intelegem cu uimire apoi ca nu avem toti aceleasi sanse si ca fiecare trebuie sa isi cladeasca propriul drum. Descoperim ca, desi nu putem ajunge unde altii au reusit, succesul nostru poate fi acolo unde nimeni altcineva nu s-a gandit sa calce!
Suna prea frumos sa fie adevarat? Pentru multi, da, cu siguranta. Pentru altii insa este realitatea care descrie cel mai bine drumul spre succes din ultimii ani. Pe aceasta idee este construita noua campanie de imagine Vodafone care-i sustine pe oamenii cu initiativa si vorbeste despre puterea de a-ti gasi propriul drum pentru a reusi.
Este acel gen de spot care trezeste in unii dintre noi sentimentul puternic ca se poate. Impulsul nebun de a nu ne opri pana nu gasim resursele, partenerii si inspiratia pentru a ajunge unde ne-am propus. Asa cum, la cealalta extrema, este manifestul care nu-i va impresiona pe cei care s-au resemnat si stiu sa se planga ca n-au avut niciodata sanse sau ajutorul necesar ca sa porneasca la drum.
Da, succesul este personal cand reusesti sa faci ceea ce e important pentru tine, in felul tau si prin puterile tale. Increderea si incapatanarea de a ajunge unde ne dorim este cea care ne diferentiaza si ne determina sa fim parte a unei comunitati de oameni din care vrem sa facem parte.
Aceasta este realitatea tuturor celor care au ajuns unde si-au propus, o concluzie pe care o regasesti cu usurinta la oamenii care si-au urmat visul. Iar partea frumoasa, cand te uiti in jur, este ca nu sunt atat de putini cum ne-am obisnuit sa credem. Si ca, in ciuda tuturor lipsurilor si problemelor pe care le avem, nu suntem o tara fara sanse si fara valori. Dimpotriva.