marta usurelu

Axeaza-te pe ce conteaza

dreamstime_s_40645025

Mi-au trebuit multi ani pana am inteles ca “nu” este doar un raspuns ca oricare altul. Ca un email scris cu rautate de cineva este doar un mesaj. Unul pe care acel om n-a stiut, n-a vrut sau n-a putut sa-l scrie altfel.

Ca toata frustrarea si supararea nu fac decat sa ma afecteze, fara sa rezolv ceva. Dar mai ales ca in acest “razboi” multi oameni petrec ore intregi compunand emailuri care sa transmita mesajul corect fara sa supere sau, din contra, cu intentia sa supere destinatarul, fie el client, colaborator sau superior.

Experienta si anii de luptat in aceste transee te ajuta sa vezi dincolo de cuvinte. Sa-i vezi pur si simplu pe cei care stiu ce fac si vor sa construiasca si pe cei fara substanta care nu stiu decat sa trimita emailuri.

Ma bucur ca am ajuns la momentul in care-i simt. Si nu-i mai aleg drept colaboratori. Asa cum plec sau schimb canalul la TV cand vad oamenii care se pricep sa vorbeasca despre orice subiect si sunt experti in toate. Renunt sa-i mai combat. Nu mai am rabdare. Am ajuns la concluzia ca nu merita sa pierzi timp cu ei, desi sunt multi, peste tot in jur. Nu stiu cum, dar am ajuns sa fim inconjurati de “profesionisti” care sunt experti intr-un domeniu fara sa fi practicat macar o zi in aria in care au titulatura.

Partea buna este ca se vede cand cineva nu are experienta. Se simte si se transmite. Si, chiar daca din bun simt multi oamenii ii lasa in pace, cu siguranta nu se intelege ca-i aproba sau respecta.

Si, desi nu este usor sa ajungi in stadiul in care poti sa zambesti cand vezi acesti falsi profesionisti, autoproclamati sau sustinuti de altii, se poate. Iar timpul ne arata adevarata valoare. Intotdeauna. De aceea este important sa intelegi ca viata este mai frumoasa cand treci peste rautati si oamenii lipsiti de fond si te axezi doar pe cei si ceea ce conteaza.

Foto © Ponsuwan | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email