marta usurelu

Usor sau greu e totuna?

photo (27)

Usor sau greu e totuna? Cateodata stai si te gandesti mult la raspuns. Iata si contextul: mi-a iesit pe spate o pata, de la soare. Cel putin asa mi s-a spus. Avea o forma neuniforma si era localizata intre umeri. Intr-un interval de un an, din roz s-a inchis si a facut si mici petre negre. Am vizitat doi dermatologi. Unul mi-a spus ca pot s-o scot cu laserul. Al doilea, ca laserul nu e niciodata indicat. Ca trebuie scoasa cu bisturiul, pentru a avea margini de siguranta.

Am ales bisturiul si un chirurg plastician, in speranta ca voi avea o urma cat mai mica. M-a “operat” la Regina Maria. Am trecut cu bine interventia. M-am chinuit apoi doua zile cu somnul si cu pozitia corpului, interventia la spate fiind anevoioasa si limitatoare pentru orice gest facut cu mainile. Dupa 12 zile am scos firele. In locul unei linii finute aveam o rana deschisa. Un mic crater. Fie cusatura n-a fost buna, fie pielea mea n-a reactionat cum trebuie, cert e ca nu s-a lipit.

Azi, la 14 zile de la prima interventie, am avut-o pe a doua. Am simtit cum, de data aceasta, doctorul m-a cusut ca sa tina. Simt cum tot spatele este strans in acel loc. Am fost la Sf. Ioan, la un doctor cu si mai multe recomandari. Erau 6 asistente in cabinet cu noi. Le-am auzit vorbind. Erau suparate ca directorul a pus trandafiri in loc sa cumpere toner pentru imprimante. Total de acord!

De cateva ore ma simt ca teleghidata. Ma intorc ca un ciudat cu tot corpul cand ma misc. Si sunt suparata ca pentru o interventie usoara a trebuit sa ajung la 14 zile fara un dus ca lumea. Si n-am incheiat perioada. De azi ma asteapta alte 12 in care n-am voie sa spal spatele. De la una am ajuns la doua interventii, cu durere multa si nopti nedormite, intr-o perioada in care n-am putut sa aman intalnirile de business si cele 2 evenimente pe care le-am avut si moderat. Dar mai ales sunt suparata pentru ca nu stiu daca de data asta am rezolvat.

Anii trecuti am avut operatii complicate, cu mult stress. De data aceasta nici nu am luat in seama operatia. Era ceva minor, care se rezolva usor. N-a fost asa.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email