marta usurelu

Whiplash, surpriza mea de la Oscar

16645420136_1abe95320e_z

Sunt putine filmele din ultima vreme care reusesc sa impresioneze si sa te faca sa traiesti actiunea alaturi de personaje. Nu aveam mari asteptari de la Whiplash. Mai toate filmele din ultimii ani de la Oscar, au venit cu povesti ciudate si atat. Am ramas insa cu gandul la el dupa vizionare.

Este acel gen de pelicula care stie sa-ti transmita o stare si un mesaj. Care poate sa te introduca in atmosfera, asa cum ar trebui sa faca filmele, in viziunea mea.

imagine2

Whiplash prezinta universul muzicienilor de geniu. Reuseste sa surprinda atat magia muzicii si showbiz-ului, dar, in egala masura, si munca titanica a unui artist. A omului care stie ca, pentru a ajunge cel mai bun, nu are voie sa oboseasca, sa clacheze si nu concepe niciun obstacol in drumul sau.

Actorii sunt pur si simplu fenomenali! Imi veti da dreptate, desi personajul principal pare initial un baiat prea simplu si fara personalitate, care nu inspira mare lucru. Reuseste, insa, sa te atraga incet, fara sa-ti dai seama, in lumea lui.

Miles Teller este un student care incearca sa devina basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din SUA, pregatit sa faca orice pentru a fi selectat, in ciuda unui professor putin spus excentric, care il terorizeaza cu metodele extreme de predare.

imaginea1

Desi nu este genul de vedeta clasica, nici in realitate si nici in povestea filmului, Miles Teller este un actor care cucereste. Am ramas multa vreme cu gandul la rolul ireprosabil pe care l-a facut, un job aproape imposibil cand ai un rol in care aproape nu vorbesti! In acelasi ton impecabil, J.K. Simmons face senzatie!

16302493527_129468207d_z

Whiplash (2014)
Regia:Damien Chazelle
In rolurile principale: Miles Teller, J.K. Simmons
Filmul a primit 3 premii şi 2 nominalizari la Oscar, un premiu Globul de Aur, 3 premii şi 2 nominalizari BAFTA .
Nota IMDB 8.6

Foto: IMDB

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email