marta usurelu

10 ani de blogosfera

blogosfera-din-romania-2014-coperta-ebook

Imi amintesc, ca ieri, cum se vorbea acum 10 ani despre bloggeri. Nimeni nu le dadea sanse. Jurnalistii le vorbeau “de sus” si deloc favorabil. Companiile nu stiau despre existenta acestui “nou specimen” iar cine stia ce este un “blogger” nu prea acorda atentie acestui subiect.

De atunci pana acum au trecut 10 ani si s-au schimbat multe. Mai toata lumea a auzit despre bloggeri. Peste trei milioane de oameni citesc bloggurile. Multi jurnalisti au ajuns sa fie detronati de ei iar o mare parte dintre companii au lucrat in aceasta perioada cu bloggerii.

10 ani este asadar o aniversare frumoasa! O perioada care a demonstrat celor care considerau ca blogosfera o sa “moara pe limba ei” ca nu s-a intamplat. Sunt 10 ani in care s-a scris, s-a muncit, s-a gresit dar s-a si construit! S-a educat o piata si s-au cernut lucruri dar mai ales s-a modelat comunicarea. Acesta este, dupa parerea mea, o mare schimbare pe care a adus-o blogosfera. Le-a impus oamenilor de comunicare din agentii si companii sa comunice mai firesc. Sa renunte pe cat de mult se poate la limbajul de lemn. Si desi mai sunt multe, foarte multe de facut si schimbat, nu pot decat sa doresc blogosferei din Romania o viata cat mai lunga!

Cu ocazia acestei aniversari, Costin Cocioaba impreuna cu Alexandru Negrea au lansat astazi un ebook special. Blogosfera din Romania -2014 este un studiu despre profilul bloggerului roman, tipurile de bloguri, subiectele dezbatute si tipurile de continut generat, veniturile generate, investitiile facute in ultimul an si retelele sociale pe care bloggerii din Romania sunt prezenti.

Am scris cu mare drag o opinie despre cum vad blogosfera romaneasca si va invit sa rasfoiti gratuit acest ebook aici.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email