marta usurelu

E timpul sa actionezi

just do it !

Intalnesc multi oameni cu idei frumoase si potential care stau si asteapta sa fie descoperiti. Care nu au curajul sa faca prima miscare. “Astept sa veniti la mine si sa ne cunoastem!”. Spun deschis si cateodata nedumeriti ca nu au suficiente contacte. “N-am facut inca nimic ca sa promovez noul meu proiect. Astept sa se construiasca putin buzz in jurului lui si apoi o sa incep sa-l fac cunoscut” este o alta explicatie pe care o aud de la oameni mai mult decat creativi.

Stiu ca sunt multe motivele care ne determina sa stam si sa asteptam, dar realitatea arata ca nu iese nimic daca nu faci nimic. Nu vei sti niciodata cat de buna e ideea ta daca nu incerci!
Indrazneste! N-o sa se intample nimic daca stai. In plus, n-o sa stii niciodata cum sa actionezi daca nu incepi de undeva.

Ce se poate intampla? Din experienta va spun ca unii vor fi inaccesibili. Orice ai face nu vei putea ajunge la ei. Altii te vor scoate din minti. Nimic nu este sau nu va fi vreodata suficient de bun pentru ei. O alta categorie vor asculta tacuti si nu vor spune nimic. O sa te enervezi. N-o sa intelegeti de ce nu au o parere. Oare ce nu le place?

Trebuie sa stii de dinainte ca o sa te enervezi mult. Si ca o sa stai sa te gandesti mereu ce-ai gresit. O sa intelegi insa cu timpul ca de cele mai multe ori nu e nimic personal. Asa sunt oamenii… Si o sa vezi ca, la un moment dat, vei primi ajutor de la cei de la care nu te astepti. Vei prinde aripi! In acel moment vei avea din nou incredere in aceasta lume! Ultimii de pe lista, dar nu cei din urma, sunt cei care vor spune “Da!” propunerii tale. Si da, atunci vei zbura din nou!

Dupa cateva astfel de incercari o sa intelegi altfel acest “joc”. Iar dupa un numar suficient de refuzuri o sa incepi sa-l inveti. Dar numai dupa multe usi inchise in nas si dupa ce ai fost criticat de cine te astepti mai putin.

Tot atunci vei invata sa pui problema corect si s-o vezi “din avion”. O sa stii sa-ti prezinti corect ideea. O sa intelegi mai usor ce trebuie sa imbunatatesti la ea, ce e OK si ce nu merge. Vei putea compara cu obiectivitate produsul tau cu un altul si vei intelege ca, de multe ori, chiar daca cineva ar vrea sa te ajute, nu are cum. Sau ca unii nu vor s-o faca pur si simplu! Ori ca altii te critica si te chinuie doar pentru ca, de fapt, vor sa te ajute.

Atunci n-o sa mai crezi ca altcineva are o viata mai usora. O sa intelegi ca nu s-a nascut nimeni invatat, negociator sau norocos in ale vanzarii. Cei care au aplomb, atitudine si stiu mereu ce sa spuna la momentul potrivit, cei care par cei mai relaxati dintr-o incapere sunt cei care au primit cele mai multe refuzuri, dar n-au renuntat la lupta. Si nici nu s-au ascuns cu capul in nisip asteptand o interventie divina.

Ei au fost ca tine. Si doar de tine este nevoie ca sa schimbi lucrurile. Iar tu esti primul care trebuie sa incepi sa crezi in tine!

Pare greu. Asa si este! Dar incearca sa intelegi ca nu se intampla nimic daca nu-ti iese ceva din prima. Daca oamenii te refuza. Vei invata sa treci peste asta. Si vei invata sa accepti mai usor ca un refuz este un simplu “Nu”. Ca perseverenta este mama succesului. A succesului adevarat. Asa ca te sfatuiesc sa nu mai stai pe ganduri si sa actionezi! Numai asa vei putea realiza ceea ce-ti propui. Restul sunt simple scuze.

Foto © Oleksii Sergieiev | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email