marta usurelu

7 pasi care te ajuta sa demonstrezi ca n-ai disparut de pe radar

Multi oameni care ocupa pozitii importante si au putere de decizie cred ca sunt invincibili. Ca vor fi mereu pe acea pozitie si ca ceilalti vor ramane la dispozitia lor.

Pentru multi dintre ei, puterea arata adevarata personalitate. Dar vine un moment cand lucrurile se schimba. Asa e in viata. Fie se despart de companie, fie sunt repartizati pe alt job sau pleaca pe cont propriu.

Acela este momentul in care isi dau seama daca au lasat loc de buna ziua. Cand vor atentie si vad cat de greu este sa fii bagat in seama. Cand au nevoie sa reintre in randul celor “importanti” sau, mai rau, in gratiile celor carora, cand ocupau vechea pozitie, nu le raspundeau la telefoane si emailuri.

E ciudat cand vezi ca roata se invarte si arata ca esti sau ai fost intr-un fel cu unii si mai putin cu altii. Ca ai nevoie de un refresh si de o strategie cand nu-ti mai deschide nimeni usa, dupa ce ai plecat dintr-o pozitie importanta.

Ce faci cand nu-ti mai deschide nimeni usa dupa ce ai plecat dintr-o pozitie buna

Pentru cei aflati in aceasta pozitie am indentificat 7 lucruri care-i ajuta sa demonstreze ca n-au disparut de pe radar si ca vor sa revina in joc!

1. Iti faci un blog. Da, un blog. Ai citit bine. Multi au facut asta. Constient. De multe ori, am putut ghici cine pleaca dintr-o companie, in momentul in care si-a facut un blog. Vorbesc despre oameni seniori, manageri, profesionisti.

2. Devii activ pe platformele sociale si comentezi pe toate subiectele actuale. Iti alegi cu grija bataliile, astepti putin pana se formeaza taberele si alegi una pentru care lupti. Ori starnesti valva pe subiecte care prind la pubic. Nu trebuie sa ai dreptate, dai lovitura si daca te plangi de auto, telecom, banking sau retail.

3. Dai Like celor carora nu le-ai raspuns tu la mail-uri si la telefoane. Celor care au venit cu diverse propuneri. Pe cei pe care ii apreciezi, care au fost draguti cu tine si la un moment dat au venit cu o colaborare la tine. Au fost draguti, ai sanse sa mai fie. E natura lor.

4. Nu dai Like celor pe care i-ai periat si carora le-ai oferit proiecte. Ti-a placut sa fii in preajma lor, sa te asociezi cu ei, dar acum stii ca totul s-a intamplat doar pentru ca tu aveai bugetul.

5. Transformi blog-ul in site de antreprenor. Pui poza mai mare sau ai o poza buna, la vedere. Siteul va ramane tot un blog, dar ideea de upgrade face bine la mojo.

6. Descoperi cu adevarat social media. Acum esti si pe Twitter, si pe Google Plus, mai ales pe LinkedIn si chiar pe Instagram, nu doar facebook, sau niciun canal, cum era in vechiul job.

7. Oferi inainte sa ceri. Da, din nou, ai citit bine. Oferi tu inainte sa ceri pentru ca trebuie sa arati cine esti si ce poti.

Foto© Morganka | Dreamstime

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email