marta usurelu

10 idei din 2016 pentru 2017

m2

Am scris in ultimii ani ideile cu care am ramas cand am tras linie, la final de an. O fac si anul acesta, pentru ca am reusit, dupa multa vreme, sa am o vacanta in care am putut sa ma bucur de liniste.

Este o premiera pentru mine, una de care m-am bucurat la maxim poate si pentru ca bilantul pe 2016 a fost unul bun. Desi a fost greu, a inceput cu un incendiu si a continuat, ca intr-un carusel, cu multe momente de impas si schimbari, 2016 a fost un an in care am descoperit ca fiecare incercare m-a ajutat sa ma cunosc si sa vad ce pot si cat pot sa fac.

Cel mai mult mi-a placut ca, in ciuda tuturor problemelor, am reusit sa delimitez profesia de viata personala si am facut si ce-mi place! Asa ca incep cu optimism acest an. Mi-ar placea, sincer, sa fie mai usor, daca se poate, mai asezat si cu mai multe motive de bucurie, dar stiu ca depinde mult de mine sa le vad, sa le creez si sa profit de ele.

Ce am invatat in 2016

1. Indiferent cat de multe faci, trebuie sa demonstrezi continuu cine esti si ce poti sa faci. Treaba nu se termina niciodata.

2. Invata sa ceri ajutorul si sa ajuti. Chiar daca nu vine de la cei de la care-l astepti, daca ceri ajutor, il primesti. Am descoperit cu incantare cat de bine este sa ajuti si sa fii ajutat!

3. Fii realist si calibreaza-ti asteptarile. Nu poti fi apreciat de toata lumea. Nici nu este firesc si nu se va intampla vreodata. Alege si cauta sa fii apreciat de oamenii care conteaza pentru tine.

4. Asculta mai mult si incearca sa te inconjori de oameni inteligenti, care sa te determine si pe tine sa vrei sa faci, sa gandesti si sa fii mai mult decat esti.

5. Nu lua decizii pripite cand treci prin perioade grele. Amana deciziile de moment si cauta sa analizezi la rece situatiile importante.

6. Bucura-te de prezent. De fiecare zi in parte. Pentru ca nu se repeta si nu mai revine. Daca inainte asteptam cu nerabdare sa vina o anumita zi sau sa treaca o saptamana grea, acum nu mai doresc sa treaca timpul mai repede. Nici macar o ora.

7. Nu mai verifica emailul si Facebook-ul din jumatate in jumatate de ora seara, dupa ce ajungi acasa. Nu se intampla nimic urgent dupa ora 19:00 fara sa primesti si telefon! E suficient sa le verifici o data pe seara. Eu am simtit ca in acest mod am castigat timp si m-am bucurat cu adevarat de cele cateva ore din fiecare seara pe care le pierdeam inutil.

8. Alege-ti interlocutorii si nu te lua prea in serios. Invata sa fii si sa vezi mai relaxat in jur. Cand cineva are o alta parere, aminteste-ti ca nu suntem toti la fel. Ca avem puterea de a ne razgandi si de a argumenta sau de a alege cu cine sa stam de vorba.

9. Fii stapanul programului tau. Am inceput, in 2016, sa nu mai vreau sa merg la intalniri sau petreceri unde simt ca pierd vremea. Fie ca sunt “obligatii” sau petreceri cu colaboratori sau prieteni.

10. Cauta sa descoperi ce-ti place si sa te bucuri de pasiunile care te ajuta sa te relaxezi si sa fii creativ.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email