marta usurelu

Alexandru Tomescu, la doar cateva voturi de titlul Discul Anului 2016

DSC_9014
Este artistul care-mi place cel mai mult. Nu doar pentru ca este un muzician desavarsit sau pentru ca se numara intre cei mai buni violonisti din lume, ci pentru ca reuseste sa transmita emotie asa cum putini artisti o fac. Dar mai ales pentru ca este una dintre personalitatile de talie internationala care si-a facut si isi face constant timp pentru iubitorii de muzica de acasa!

Cel mai nou album al sau, „Bach to Basis”, este nominalizat in aceste zile pentru titlul de Discul de Muzica Clasica al Anului 2016, de către Radio Romania Muzical. Albumul se afla la doar cateva voturi distanța de acest titlu si poate fi votat pana pe 15 ianuarie.

In cei peste 20 de ani de cariera discografica, ar fi pentru prima data cand un disc semnat Alexandru Tomescu ar castiga un premiu in Romania!

Va invit sa sustinem artistii preferati. Asa putem sa le multumim si noi pentru magia pe care o primim neconditionat! Este momentul ca discurile lui Alexandru Tomescu sa fie premiate si acasa.

Daca va numarati printre admiratorii artistului si va place acest album, il puteți vota pana pe 15 ianuarie, pe pagina dedicata concursului, acordandu-i punctajul maxim: 5 puncte.

„Bach to Basis” este cel mai important album din cariera lui Alexandru Tomescu. Materialul discografic cuprinde doua CD-uri pe care acesta a inregistrat integrala celor 6 sonate si partite pentru vioara solo de Johann Sebastian Bach.

18703 - BACH TO BASICS - CD1 - Digipack CD 6P-2T brosura ST - FI

Alexandru Tomescu s-a bucurat de succes pe scene precum Théatre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokyo.

A ales sa revina în Romania, pentru a promova muzica clasica, a sprijini valorile si a potoli setea de cultura a romanilor din orașele fara filarmonici.

In anul 2007 a castigat, pentru prima oara, dreptul de a canta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, in urma unui concurs organizat de catre Ministerul Culturii si Filarmonica „George Enescu“. Instrumentul muzical se afla si astazi in mainile sale, dupa ce in anul 2013 a castigat inca 5 ani alaturi de vioara sa de suflet.

Violonistul a obtinut, in cariera sa de peste 20 de ani, numeroase premii nationale si internationale de interpretare, insa titlul de Discul de Muzica Clasica al Anului 2016 ar reprezenta primul premiu pe care l-ar obtine in Romania pentru un material discografic.

Later edit: Radio Romania Muzical a anuntat astazi, 16 ianuarie, ca „Bach to Basis” a castigat titlul de Discul Anului 2016!
Imediat dupa anuntarea distinctiei, Alexandru Tomescu a declarat:
“Cu emotie si mare bucurie va anunt ca discul Bach to Basics a castigat titlul de Discul Anului 2016, oferit de postul Radio Romania Muzical!!! Este o veste care ma bucura din toata inima, pe care v-o datorez voua, celor care ati ales sa ma sprijiniti in aceasta campanie foarte intensa! Doar aici, pe FB, campania pentru discul Bach a avut un public de aproape 500.000 oameni, iar discul a spart toate recordurile concursurilor precedente, clasandu-se pe primul loc, la o distanta de peste 500 de voturi de urmatorul clasat. Vreau sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si de incredibila muzica a lui Bach, vreau sa ii felicit pe ceilalti participanti la concurs – muzicieni pe care ii admir pentru eforturile si dedicatia pe care le arata menirii noastre de artisti – si nu in ultimul rand, as vrea sa lansez o provocare pianistei Sinziana Mircea, clasata in primii trei, cu al sau disc de debut – sa facem in stagiunea 2017-2018 un recital impreuna.”

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email