marta usurelu

Anul antreprenoriatului

dreamstime_s_34089740

Cand simti gustul antrepreoriatului, cand intri pe calea in care incepi sa demonstrezi celor din jur si tie cine esti, din ce esti facut, dar mai ales atunci cand iti dai seama ca e nevoie de mai mult ca sa te rapuna, nu mai renunti la acest fel de a fi.

Antreprenorii merita recunoasterea si admiratia noastra. Ei sunt cei care in ultimii ani de criza prin incapatanarea si indarjirea lor au mai facut sa apara un business, au platit taxe la statul roman si au sangerat la propriu pe plaiurile mioritice. Lor si managerilor cu spirit antreprenorial din marile companii le se poate datora cresterea economica anuntata in ultimii doi ani in Romania.

Ieri, EY Romania a lansat in premiera in tara noastra o competitie pe care am asteptat-o: “Entrepreneur Of The Year”. L-am rugat pe colegul meu, Ovidiu Neagoe, care a fost prezent la lansarea acestei inititive in Romania, sa scrie despre insemnatatea competitiei! Personal, astept cu incredere sa vedem nume curate si oameni pe care sa vrem sa-i intalnim si sa le ascultam si destainuim povestile!

Antreprenorul anului

Uitati tot ce ati citit in cele mai bine vandute carti de management. Viitorul, de fapt apartine antreprenorilor. Cel mai bun “profesor” de economie, sigur, si cel mai exigent in acelasi timp, a fost recesiunea globala, care a schimbat radical toate regulile jocului. Azi, retetele de succes, impuse de peste mari si tari pe plan local si-au dovedit ineficienta.

Antreprenorii sunt cei care au inotat in tot acest timp impotriva curentului. Cei care au indraznit. Cei care au experimentat si nu s-au multumit doar cu stagnarea. E drept, nu au fost tocmai multi si, in descriere intra si o mana de manageri inspirati din corporatii. Dar, sa ne gandim totusi doar la cateva trasaturi precum inovatie, pasiune, creativitate, flexibilitate, leadership sau motivatie. Ele au facut diferenta in ultimii ani. Daca analizam toate aceste trasaturi, ne dam seama ca ele creioneaza, pe scurt, portretul robot al unui antreprenor.

Cine sunt cei mai curajosi, ori cei mai vizionari dintre ei? Ei bine, la aceasta intrebare isi propune sa raspunda “Entrepreneur Of The Year”, cel mai prestigios program antreprenorial international, care a fost lansat ieri pe plan local de EY Romania. Competitia are o traditie de mai bine de 25 de ani si se desfasoara in 145 de orase si 60 de tari. Antreprenorii romani care vor sa participe la competitie se pot inscrie pe pagina web a companiei de consultanta si audit financiar, iar detinatorul medaliei de aur pe Romania, vor concura in Monte Carlo cu fondatori ai altor companii din jurul lumii pentru “titlul suprem” de “World Entrepreneur Of The Year”.

Sarcina romanilor nu va fi usoara. In competitia globala sunt nominalizati mai bine de 5.000 de antreprenori din toate colturile lumii. Totusi, pasiunea si puterea de a inova si de a se reinventa a antreprenorilor locali ar putea pune iar Romania, pe harta antreprenoriatului la loc de cinste, loc pe care au demonstrat de atatea ori ca il merita.

Foto © Ximagination | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email