marta usurelu

Arta ca investitie

viennaf1

Am intrat anul acesta in lumea artei contemporane. Am ajuns sa cunosc artisti si sa cumpar lucrari. Am descoperit si am inceput sa apreciez si mai mult artistii romani care si-au creat un renume in tara si peste hotare. Oameni care aduc valoare Romaniei prin lucrarile lor si reusesc sa cucereasca piete internationale si sa construiasca tarii noastre o noua imagine!

Tot anul acesta am participat pentru prima data la un targ de arta contemporana! La inceputul acestei luni am fost la Vienna Fair si am avut marea bucurie, multumita lui Mihai Zgondoiu, sa pot vizita targul la ziua dedicata colectionarilor si VIP-urilor. Am putut vedea in premiera, cu o zi inainte de debutul targul, lucrarile expuse si sa intalnesc o comunitate mare de colectionari si artisti romani. Mi s-a parut chiar ca am auzit mai des limba romana decat orice alta limba, in acea zi!

vienna2

In plus, am avut supriza sa descopar ca admiram o lucrare, umar la umar cu presedintele Austriei! ☺ Si, ceea ce mi-a placut cel mai mult, sa fiu martorul performantei artistilor romani de a vinde lucrarile cu care au participat la targ!

vienna3

Doua lucrari ale artistului Maxim Liulca, reprezentat de galeria :Baril din Cluj au ajus la colectionari americani, galeria Anca Poterasu a vandut opere de Zoltan Bela (8.000 euro), Daniel Djamo (4.000 euro) si Nicu Ilfoveanu (1.000 euro), iar Galeria Jezca din Timisoara a vandut lucrari ale artistilor Genti Korini si Liviu Stoicoviciu (cu preturi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de euro). In plus, toate lucrarile artistului vizual Mihai Zgondoiu au fost achizitionate de colectionari din Belgia si Germania.

Noua galerii romanesti au fost prezente la editia din acest an a targului: Anaid Art Gallery, Anca Poterasu Gallery, Jecza Gallery, Galeria Plan B, Zorzini Gallery, Galeria Ivan, Galeria 418, Galeria :Baril, Galeria Nicodim si doua spatii nonprofit, Atelier 030202 si Alert Studio. Prezenta lor la targ a fost sprijinita de OMV, prin proiectul OMV Dialog, o initiativa mai mult decat laudabila!

vienna4

Inainte sa merg la Vienna Fair, si dupa numeroase intalniri si discutii cu echipa Galeriei Galateca, am creionat si stabilit pentru luna noiembrie, lansarea unui supliment de arta contemporana. Intitulat NeoArt, suplimentul va fi distribuit impreuna cu revista Biz!

Motivul? Din ce in ce mai multi oameni de afaceri sau iubitori de arta au inceput sa vada si sa intelega arta ca pe o investitie. Iar arta contemporana a intrat in vizorul oamenilor de afaceri devenind o tinta pentru cei care apreciaza pe langa profit si planuri de afaceri, pasiunea pentru arta dar mai ales modul in care ea reuseste sa ne faca viata mai frumoasa.

 

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email