marta usurelu

Astazi n-ar fi trebuit sa exist!

cuie

Viata nu este liniara, din contra. Ne determina sa facem in fiecare zi noi alegeri. Sa traim linistiti si impacati sau sa ne asumam riscuri.

Dar nu toata lumea risca. Nu toti oamenii au pornirea si curajul sa descopere daca pot sau vor mai mult. Sa-si construiasca o cariera ori propria companie.

E firesc, suntem diferiti, dar este cert: cei care risca au mai multe de spus. Sunt oamenii ai caror ochi sclipesc, desi au parte de mult mai multe momente grele si esecuri. Sunt cei care demonstreaza ca in aceasta tara – care-ti ofera in fiecare zi zeci de motive sa esuezi si sa demonstrezi ca n-a fost vina ta – se poate si sa ai succes!

Ei sunt oamenii care pot spune raspicat: “Astazi n-ar fi trebuit sa exist!”, dar care nu doar ca au supravietuit, ci au reusit in ciuda tuturor piedicilor.

Am simtit-o pe pielea mea

Astazi n-ar fi trebuit sa exist ca antreprenor daca n-as fi avut puterea sa repornesc de la zero, dupa ce compania pe care o conduceam a avut, in 2010, conturile oprite si am pierdut toti banii. Bani cu care trebuia sa platesc angajatii in Vinerea Mare. Atunci am simit ca n-am nicio sansa. Ca drumul meu s-a oprit.

Astazi n-ar fi trebuit sa exist ca si publisher al revistei daca n-as fi avut alaturi o echipa care sa ma urmeze indiferent de probleme, dar mai ales de cat de imposibil pareau de realizat ideile pe care le aduceam in redactie. Biz este singura revista care a realizat editii internationale, mutand intreaga redactie in 6 capitale ale lumii, de pe trei continente.

Astazi n-ar fi trebuit sa exist ca om de afaceri daca as fi capitulat in fata partenerilor neseriosi pentru care profesionalismul este o gluma proasta. Dar am reusit pregatind, nopti si weekenduri la rand, un plan B pentru fiecare pas si un un nou proiect pentru fiecare esec. Si au fost multe!

Astazi n-ar fi trebuit sa exist intr-o familie daca n-as fi reusit sa ma trezesc la timp si sa inteleg ca nu trebuie sa aleg intre cariera si casa. Ca trebuie sa gasesc o cale prin care sa ma pot ocupa si bucura de amandoua.

Astazi n-ar fi trebuit sa exist, a se citi in viata, daca in fata problemelor medicale, multe si serioase, as fi oprit motoarele, as fi crezut primii medici pe cuvant si n-as fi cautat mereu alte solutii. N-as mai fi ajuns la acest post in care sa va anunt ca, pentru prima data in ultimii 5 ani, analizele mele sunt bune! Si in acest moment in care va anunt ca “I shouldn’t be alive!” este tema Zilelor Biz, cel mai puternic eveniment de afaceri din aceasta tara.

Anul acesta se implinesc 15 ani de cand organizam Zilele Biz! Este o editie speciala, una care va reuni oameni care pot spune raspicat: n-ar fi trebuit sa exist, dar exist!

Sper sa va placa aceasta tema. Stiu ca antreprenorii o vor simti “din stomac”! Este o idee semnata de Liviu David si Next Advertising. O campanie pe care am aprobat-o, prin telefon, dupa prima propozitie in care Liviu a inceput s-o prezinte.

nails

Felicitari, Next! Multumesc, Liviu, pentru inspiratie si va multumesc voua, celor care ma cititi si stiti ca fiecare pas si fiecare risc asumat ne ajuta sa fim mai buni si sa avansam.

grenada

Va invit sa ne vedem la Zilele Biz unde ne-am propus sa reunim oamenii care schimba lucrurile in jurul lor, pe cei care nu inchid ochii si nu se multumesc cu “merge si asa”.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email