marta usurelu

Avatarurile unei generatii

fullsizerender-12

Suntem cei mai buni, se stie! Ne trezim constant cu un complex de superioritate. Restul, toti ceilalti, nu ne ajung pana la cot. Sunt niste mediocri – sa o spunem frumos, ca sa ne pastram in zona elitista!

Problema? Nu suntem apreciati la adevarata valoare. Ne-am consumat ani buni in tara asta si intr-o piata care nu ne merita. Fara sa ajungem sa fim adulati. De aici si frustrarile: noi am facut cel mai bine. Am fost si suntem Profesionistii din piata, dar nu avem rezultate palpabile. Motivul? Ceilalti, partnerii, nu sunt la nivelul nostru. Din cauza lor nu ni se vede geniul si in rezultatele. Altfel, in tot ce facem, se vede. De la kilometri distanta – pentru ca “posta” nu mai este un cuvant cool.

Sa fie clar: ceilalti n-au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata la valoarea noastra. N-au cum si nici nu merita. N-au luptat cu noi in transee! Asa ca nu avem respect fata de ei. Doar dispret sau cuvinte ofertante despre neputintele si imposibilitatea lor de a fi ca noi.

De aceea nu ne-am gandit sa-i formam pe unii dintre ei. De ce sa crestem noua generatie? Sau sa sprijinim talente? Oricum nu vor fi la nivelul nostru. N-au nicio sansa. Nu merita, de fapt, sa activeze in domeniu. Este chiar enervant. Cine se cred? Doar noi stim si putem sa lasam in urma, in acest stil impecabil, cel mai curat Nimic.

Sentimentul de superioritate se trateaza

Asa gandesc multi dintre profesionistii trecuti de prima tinerete. Exact ca generatia, afectata grav de comunism, pe care au intalnit-o cand si-au inceput cariera.

Au ajuns la fel de indaratnici, de rai si de inchistati ca ei. Ca oamenii pe care au dorit sa-i evite si despre care au spus ca nu vor sa ajunga. Dar n-au reusit si trateaza noua generatie exact ca predecesorii lor. Considerand fatalist ca “la noi nu se poate” si ca “nimic nu merge”.

Daca ai aceasta parere, schimba ceva! Schimba locul, domeniul, fa ceva! Nu ramane cramponat in neputinta. Nu accepta ca singura ta actiune sa fie comentariile inutile.

Un om inteligent, cu simtul realitatii, stie ca sentimentul, complexul superioritatii se trateaza. Nu este o boala de care nu mai scapi, ci doar un semn ca te-ai inconjurat de un anturaj pe care trebuie sa-l improspatezi.

Oamenii cu adevarat inteligenti stiu ca intotdeauna este loc de mai bine si de evolutie! Nu se rezuma niciodata la a-i infiera si improsca pe ceilalti pentru nereusitele personale.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email