marta usurelu

Atentie la oamenii slabi!

dreamstime_s_5423431

Am vorbit saptamana aceasta cu studentii de la Business Organization for Students despre brandul personal. Am privit cu entuziasm si curiozitate “noua generatie” si m-a bucurat interesul lor pentru subiect.

M-a intristat insa intrebarea referitoare la potentialul Romaniei. “Mai are tara asta vreo sansa?”. Stiu ca nu avem multe motive sa fim optimisti, dar sanse avem! Si cunosc multi oameni care si-au construit viata si cariera visata aici.

Mi se pare insa trist si mult mai greu startul unui tanar care pleaca la drum fara entuziasm si incredere. Sunt deja prea multi oameni resemnati in jur si-mi doresc ca macar tinerii sa ne insufle un pic din energia lor.

Le-am spus, ca de fiecare data, ca ei trebuie sa aleaga daca raman in tara sau pleaca. Dar, la fel de simplu, i-am atentionat ca nicaieri nu este usor.

Lorand Balint, de la Leo Burnet, le-a subliniat din propria experienta dificultatile care trebuie trecute in marile capitale ale lumii si a punctat frumos un subiect care ma incita de fiecare data – oamenii slabi!

Exista doua categorii de oameni slabi. Ii gasesti si in tara, si afara, sunt la fel peste tot: cei care te lasa sa faci ce vrei si cei care se pun in calea ta orice-ar fi. Important este sa te gandesti alaturi de cine vrei sa-ti traiesti viata.

Recomandarea mea? Ocoliti-i pe cei din urma. Nu-i lasati sa va manance zilele si sa va consume energia. Ei nu vor ajunge niciodata mai sus, dar cu siguranta n-au niciun drept sa va tina pe loc!

Foto © Marcio Goldzweig | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email