marta usurelu

Luni si oamenii tristi

Exista oameni carora le place ziua de luni? Care nu comenteaza si se plang ca se termina weekend-ul? Cu siguranta. Si, culmea, sunt multi. Mai multi decat cei care nu pot concepe ceva mai inteligent decat ”Vai, maine e luni!” sau “Soc si groaza, maine e luni!”.

Stiu multi oameni care lucreaza intre 9 si 5 fara tragere de inima. Care nu pierd nicio pauza de masa, cafea sau tigara si asteapta sa treaca ziua si sa vina salariul, bucurandu-se de joi ca vineri vine weekend –ul! I-am intrebat din pura curiozitate pe cativa ce fac in weekend. N-am prea primit raspunsuri interesante. Nu merg la petreceri, nici nu organizeza unele, nu merg in oras, la film sau la prieteni, ori la mall si nici nu stau cu familia!

Fiecare isi face viata cum crede si este ideal sa traiesti asa cum te simti impacat, dar este trist sa nu vrei sa faci nimic. Nici acasa, nici la birou. Anii trec, cu sau fara voia noastra, si daca nu te bucuri de ei ajungi trist si obosit sa numeri unul si inca unul peste 40, fara a fi facut ceva notabil si sa te bucuri de viata.

Nu banii pe care ii castigam sunt cei care ne fac, pana la urma, fericiti intre noua si cinci. Ci implinirea pe care ne-o ofera munca pe care o facem. Daca nu-ti faci cu placere meseria, se vede. Si in loc sa cresti si sa stralucesti, te ofilesti si gasesti in orice esec inca un motiv sa arunci vina pe cineva. Cand, de fapt, la tine a fost si este mingea tot timpul!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email