marta usurelu

Ce asteptari ai de la o conferinta?

dreamstime_s_27016949

Trebuie sa fii permanent atent cand organizezi evenimente, pentru a sti ce-si doresc oamenii si imbunatati ce faci. Asa-ti vin ideile si afli ce prefera audienta, iar cautand constant vorbitori si teme noi poti surprinde de fiecare data publicul.

De doua ori pe an le solicitam participantilor si in scris feedback despre conferintele noastre, pentru a vedea ce asteptari au. In plus, la fiecare eveniment tinem constant legatura cu vorbitorii si partenerii si stabilim temele in functie de audienta. De ce? Publicul variaza ca implicare si asteptari, in stransa legatura cu domeniul evenimentului, si multe dintre aceste asteptari nu sunt setate corect.

Unii dintre participantii la evenimente se asteapta sa invete ceva care poate fi pus in aplicare din primul moment in care revin la birou. Un domn dintr-o companie de consultanta ne-a comunicat, dupa participarea la o conferinta, ca n-a castigat niciun client in dimineata in care a fost la eveniment.

Un alt domn, de la un brand auto, mi-a spus ca n-a vandut nicio masina dupa ce reclama noului model lansat de companie a rulat in pauzele de la conferinta. Alti participanti spun ca vin la evenimente pentru a invata cat mai repede schimbarile din domeniu si pentru ca doresc sa primeasca o diploma, desi inteleg diferenta dintre o conferinta si un curs atestat.

Sunt multe asteptari si ele sunt prezente in egala masura atat la participanti, cat si la speakerii care vor sa vada publicul captat si pregatit sa puna cat mai multe intebari in sesiune, dar sunt uimiti sa vada ca acestea vin la pauza sau a doua zi pe email.

Pornind de la premisa ca participantii care merg la conferinte inteleg ca acestea nu sunt cursuri de specializare, ci un mod interactiv prin care afli noutatile din domeniu si un loc potrivit pentru networking, vin si va propun sa va ganditi ce doriti de la o conferinta. De ce mergeti? Ce vreti sa gasiti acolo? Care este principala asteptare pe care o aveti? Va astept mesajele si promit sa raspund, ca de obicei, celor care vin cu intrebari.

Foto © Pojoslaw | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email