marta usurelu

Beyonce si Jay Z, un show coplesitor

Beyonce este un fenomen. O tornada de neoprit pe care de mult doream s-o vad in concert. Plecand spre Milano, in aeroport am auzit ca are spectacol chiar in acea zi. N-am stat pe ganduri si am avut si noroc! Am gasit bilete online si seara am mers pe San Siro, unde m-am bucurat de un super show.

“On The Run 2” este un show dedicat de Beyonce si Jay Z dragostei adevarate. Stiu, aduce un mic zambet de neincredere pe buze. Iar scena enorma, care este toata un imens perete de leduri, proiecteaza in repetate randuri “This is real life”, mesaj care apare insotit de filmulete si imagini personale cu cei doi.

Cand intra pe scena, Beyonce si Jay Z se tin de mana. Un manifest frumos, recunosc. Un gest simplu, dar care pare extrem de puternic in show-ul lor si te determina sa-i admiri, chiar daca, recunosc, m-am gandit: “E pentru show. Ia sa vedem cine da primul drumul mana!”.

Rar vezi “real love” in jur. Poate aveti o alta parere, dar putine cupluri transmit acest sentiment. Si, culmea, foarte rar vezi pe scena cupluri sau gesturi firesti. Nu stiu de ce. Poate pentru ca par banale? Nu sunt! Si, cu toata neincrederea mea, pot sa spun ca cei doi m-au cucerit.

Au cantat peste jumatate din prima melodie tinandu-se de mana. S-au privit in ochi si si-au zambit continuu. Iar cand, in sfarsit, si-au dat drumul la mana, Jay Z a prins-o de mijloc si a dansat cu ea, in timp ce canta.

M-a surprins si mi-a placut. Mi s-a parut un gest senzational. Publicul aplauda si ovationa, iar ei cantau si dansau si treceau natural si relaxat de la o melodie la alta, de la un costum la altul.

Foto credit Vulture.com

N-am numarat, dar Jay Z a avut mult mai multe costume decat Beyonce, iar publicul le-a apaludat indelung fiecare aparitie. Cei doi au avut interventii impreuna, dar si singulare. Si-au desfatat fanii cu cele mai cunoscute piese si au construit un crescendo impecabil pentru concert.

Scena “On The Run 2” este imensa. Poate cea mai mare scena din cate am vazut si are pe toata fata un ecran de leduri. Din cand in cand, centrul ecranului se deschide si lasa la vedere o alta scena in care stau muzicienii si backing vocals.
In fata scenei principale sunt doua laturi lungi cat tot stadionul, unde, spre bucuria si delirul publicului, cei doi au mers si cantat tot concertul, astfel incat toata lumea i-a putut vedea cat mai de aproape posibil.

Ca o surpriza, spectacolul a avut inca o scena, mai mica si mobila, care se ridica desupra publicului si se deplasa pe stadion. Aceasta ultima scena a fost folosita spre finalul spectacolului si le-a dat ocazia celor doi sa interpreteze cateva melodii chiar deasupra mainilor fanilor!

Cu lumini orbitoare, cu lasere, cu foc si artificii, cu costume impecabile si cu o regie incredibila, Beyonce si Jay Z fac un show de milioane. Canta si se bucura de show si te iau cu ei intr-o poveste frumoasa din care nu lipseste mesajul. Nici cel pentru dragostea adevarata, nici cel pro feminism.

Reinterpreteaza si mixeaza melodii, mai vechi, ale altor artisti, canta relaxati asa cum ii stim si simti cat de mult le place sa cante, iar acest sentiment te incanta!

Beyonce este incredibila. Un artist de o frumusete ravasitoare, cu una dintre cele mai puternice voci si o dansatoare uimitoare. Care stie sa castige un intreg stadion printr-o simpla unduire si care poate sa te ridice in picioare si sa te faca sa dansezi si sa aplauzi continuu iar dansatoarele ei, de vis, sunt pur si simplu impecabile!

Mi-a placut concertul lor. Mi-a placut enorm Beyonce si mai vreau sa merg la spectacolele lor! Cu acest gand si cantand, pe strazi, Forever Young, celebra melodie Alphaville pe care au reorchestrat-o si pe care au cantat-o spre finalul concertului, am plecat tarziu in noapte de pe stadion, admirand modul in care au transformat ideea de cuplu intr-un spectacol coplesitor.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email