marta usurelu

Bitter farniente

dreamstime_s_1882339

Sa fim bine intelesi: am si eu zile in care stau mai prost cu energia si pofta de viata. Sunt putine, e drept, si de regula reusesc sa-i uimesc pe cei din jur cu felul meu de fi, optimist si direct. Dar sunt unul dintre oamenii convinsi ca de noi depinde modul in care alegem sa ne traim viata. Ca o putem face mai usoara sau mai grea daca invatam sau nu din greseli si experientele avute.

Mi-a placut mereu ce fac si am pus suflet in activitatea de zi cu zi. Sunt atenta la cum evolueaza lucrurile si la ce se intampla in jur. Am reusit performanta sa nu ma plictisesc, sa gasesc mereu ceva nou de facut si sa intalnesc o multime de oameni. Am zile in care ma umplu cu energie si curaj doar in urma unor intalniri cu oameni care cumva au puterea de a-ti insufla pofta de viata. Dar si zile in care nu stiu cum sa ma retrag de la anumite intalniri.

Am intalnit si intalnesc multi oameni blazati si tristi. La diferenta de doi ani, daca-i revad, sunt la fel de blazati sau mai rau. Nu au nicio perspectiva pozitiva asupra vietii. Si, ce e mai trist, ucid in jurul lor farama de speranta si visele celor care-I inconjoara. De cate ori ma intalnesc cu astfel de oameni incerc sa fug. Imi propun sa nu-i reintalnesc. Multi dintre ei tin in mana branduri frumoase, pe care trebuie sa le creasca. Doar ca cel mai crancen efort pe care par sa-l depuna e acela de a tine cu ghearele de scaun. Si cel mai trist e cand acest gen de oameni ajung pe un alt scaun, unde din nou sunt ocupati cu dolce farniente, pana la noul colaps.

N-as putea sa traiesc asa. Indiferent de beneficii. N-am putut sa lucrez cu astfel de oameni nici cand eram angajata si trebuia sa facem echipa. Mai mult ca oricand, acum refuz sa intru in hora cu cei care nu vor si nu fac nimic. Ii las sa lucreze cu altcineva.

Nu pot sa nu ma intreb de ce nu fac ceva ce le place. Daca le place ceva. Cum pot trai asa? Daca in anii in care suntem stapani pe viata noastra, avem un job, o situatie financiara si o siguranta nu ne facem viata frumoasa, cand o sa traim? La batranete? Nu prea cred.

Ocoliti acesti oameni. Sunt otravitori. Nu-i lasati sa va “infecteze”. Viata este prea frumoasa.

© Andres Rodriguez | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email