marta usurelu

Calatorie spre centrul Pamantului

Foto © Vilhelm Gunnarsson

Foto © Vilhelm Gunnarsson

Pentru cei care vor sa fuga de caldura de afara si isi doresc o experienta noua in vacanta de vara, am gasit o idee frumoasa: descinderea in inima unui vulcan adormit!

Ideea extravaganta vine din Islanda si este singurul loc din lume care ofera o astfel de oportunitate.

La nici 30 de minute de capitala Reykjavik, se afla Thrihnukagigur (succes cu pronuntia!), un vulcan adormit de mai bine de 4.000 de ani care poate fi vizitat. Aici, turistii sunt coborati 120 de metri pana in inima vulcanului, la camera magmatica, acesta fiind si singurul loc din lume in care puteti trai o astfel de experienta.

Desi pare o idee desprinsa din cartile lui Jules Verne, efortul pentru 40 de minute in inima vulcanului nu este prea mare. Traseul pana la Thrihnukagigur este de 3 kilometri si nu aveti nevoie de experienta pe munte pentru a duce la bun sfarsit drumul.

Foto©-Evelina-Kremsdorf

Foto©-Evelina-Kremsdorf

Daca nu va surade ideea unei plimbari, organizatorii turului va pot pune la dispozitie un elicopter, care va survola timp de doua ore cele mai frumoase locuri din zona. Pentru vizita vulcanului, care dureaza 40 de minute, pretul pentru turisti este de 240 de euro.

Thrihnukagigur se afla in topul celor mai frumoase atractii subterane realizat recent de publicatia Business Insider.

Foto©-Vilhelm-Gunnarsson

Foto©-Vilhelm-Gunnarsson

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email