marta usurelu

Ce am invatat in 2014

2014
A fost unul dintre cei mai grei, dar frumosi ani. Iata ce am invatat in 2014, intr-o ordine aleatoare, spus simplu si direct:

Sa zambesc mai mult. Incruntarea nu e buna si nu ajuta la nimic.

Sa spun ce am de spus. Nu toata lumea intelege apropourile si e mai bine sa spui ce simti, decat sa te frustrezi. Surpriza frumoasa a fost sa vad ca majoritatea oamenilor inteleg demersul si sunt de acord cu el!

Viata este asa cum ti-o faci. Daca astepti si te plangi, o sa tot astepti plangandu-te. Actioneaza. Si, crede- ma, si cand nu iese cum vrei, tot e mai bine decat sa stai sa astepti si sa te plangi. Anii trec oricum. Impacat ca ai facut tot ce depinde de tine, si pe plan personal si profesional, sunt mai usor de dus si simtit!

Criza e criza cand stai incovoiat sub ea. Anul acesta a mers bine si s-a simtit mai usor pentru ca ne-am saturat sa stam si am inceput sa lucram!

Este foarte important sa aspiri si sa vrei sa evoluezi. Asa urci mai sus pe scara valorilor tale. Viata e scurta. Asa cum e, este a ta si alta nu ai. Schimba ceva daca nu-ti place!

Nu uita sa te distrezi. Ne luam atat de mult in serios incat am obosit si am uitam sa mai traim.

Nu renunta la ce-ti doresti! Nu se va lupta altcineva pentru tine. Iar singurul care pierde esti tu.

Fa-ti o lista cu ce vrei si ce-ti place. Sunt multe care iti plac. Daca se intampla sa te uiti la lista fara pornire, calmeaza-te, ai uitat doar de tine si ce preferi. Fa-ti un plan. Conteaza mai mult decat sa renunti sau sa stai plictisit si frustrat.

Lucrurile bune se intampla. Cand le vrei si nu uiti sa le chemi! Si nu uita, traieste clipa. Cand iti place ceva, ia. Mai tarziu s-ar putea sa nu mai ai ocazia!

Invata sa fii mai bun. Nu face lucruri de mantuiala. Vei primi exact la fel!

Daca altii pot si tu nu, e clar, ai o problema, dar nu dispera. Reorienteaza-te! Intotdeauna esti bun la ceva, trebui doar sa afli la ce.

Roata se invarte si fiecare culege ce seamana. Nu e o noutate, dar anul acesta, mai mult ca oricand, am vazut ca este asa!

Fa un copil. Toata viata fugi de acest moment. Si, sunt de acord, e bine sa-l amani. Fa totusi un copil. Sau infiaza unul. O sa te oboseasca. O sa-ti distruga nervii, dar vei cunoaste fericirea!

Cand esti impacat cu tine poti sa zambesti fara motiv si sa fii fericit pur si simplu!

Foto © Tom Wang | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email