marta usurelu

Despre Romania, fara inversunare

ronativ1
Credem ca subiectul Romania este consumat. Ca s-a spus ce era de spus si ne este la indemana sa fim primii care mai punctam ceva urat despre noi. Sa vorbesti interesant despre Romania este insa dificil. Mai mult, este un adevarat exercitiu de inteligenta pe care multi nu-l pot trece.

Era firesc in acest context sa ma atraga ideile lui Catalin Nastasoiu! In discutiile cu prietenii sai din New York, unde locuieste si lucreaza, a vorbit despre cat de mica ne este tara in context international si a sintetizat: “Da, suntem mici. Cat de mici? Cat un pixel? OK! Hai sa pornim de aici!”. Mi-a placut! A fi mic este mai bine decat a fi nimic! Iar afirmatia “Romania este un pixel. Are o forma imperfecta, dar unica, intr-o lume in care nimic nu e perfect!” m-a convins!

catalin1

Catalin Nastasoiu

M-a determinat sa vreau sa-l cunosc si n-am ratat ocazia sa-l intalnesc cand a lansat conceptul Ronativ in Romania, la Galeria Galateca. Este argintul viu in persoana. Te analizeza si sfredeleste cu ochi vii si plini de curiozitate, ascunsi dupa o pereche de ochelari perfecti. Desi se impune printr-o prezenta eleganta, reuseste sa te provoace cu un dialog indraznet dar in acelasi timp atent cantarit.

Momentul in care l-am descoperit cu adevarat pe Catalin Nastasoiu a fost cel in care l-am ascultat vorbind despre Ronativ la BrandRo. Stie sa creeze conversatii despre Romania simplu, relaxat, fara inversunare. Stie sa te puna pe ganduri si sa-ti aduca zambetul pe buze. Te fascineaza cu modul firesc in care vorbeste si pasiunea pentru ceea ce suntem de fapt.

“Suntem ascunsi in vazul lumii! Hai sa ne descoperim! Hai sa aflam cine suntem!” spune despre noi usor, asa cum spune ca “Romania este una dintre cele mai naprasnice scule si depinde doar de imaginatia ta ce faci cu ea!”
Te face sa razi, si sa plangi. “Cum e Romania? Ca un cantec: MiLa, SiLa, FaLa!” si te atentioneaza: “Este mult mai usor sa vorbim negativ decat pozitiv despre noi! Educatia este o experienta traumatizanta si nu se poate construi fara frustrare. De aceea, preferam sa n-o facem!”

Stie sa ne puna intr-un alt context decat cel cu care ne-am obisnuit. Nu poti ramane indiferent in fata autenticitatii sale. Vezi deodata totul prin alt filtru iar versatilitatea sa te cucereste.

ronativ2

Dupa eveniment am devenit fan Catalin Nastasoiu! Sunt colectionar Ronativ. Acasa si la birou am cani Ronativ, port cu incantare tricourile semnate de el si n-am ratat sa achizitionez nici uimitoarele glastre, Gratiie de portelan.

Mai mult, cand am cautat cadoul ideal pe care doream sa-l oferim invitatilor care ne-au fost alaturi la aniversarea Biz 15 ani, intreaga echipa a ales Ronativ, iar Catalin ne-a oferit posibilitatea sa oferim in premiera esarfele pe care le va lansa anul urmator!

SelfielaBiz15ani

Imagine de la Gala Biz 15 ani, alaturi de Catalin Nastasoiu care poarta esarfa Ronativ!

Intalnirile cu el ne-au dat ocazia sa il cunoastem si sa ajungem azi sa va prezentam in ultima editie Biz din acest an un om care stie sa aduca bucurie! Va invit sa cititi povestea lui Catalin Nastasoiu si a conceptului Ronativ intr-un articol care o sa va placa. Mult!
Multumesc, Catalin!

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email