marta usurelu

Ce am invatat in 2015

IMG_5139

2015 este anul in care in fiecare luna am fost pusa in fata unor noi incercari si am avut constant crize de rezolvat. Cu toate acestea, este anul in care am invatat mult si in care am numarat cele mai multe realizari. In care am inteles ca doar de mine depinde sa nu renunt si ca pot sa-mi fac viata asa cum vreau.

Am vazut ca este important sa te opresti si sa te gandesti, sincer, daca esti in stare sa pornesti maine de la zero. Nu, nu este un exercitiu. Mi s-a intamplat in aceasta vara. Este o realitate dura care te marcheaza si nu te lasa sa dormi, dar care scoate la suprafata materialul din care esti construit si iti arata cata incredere ai, de fapt, in tine.

Am inteles inca o data ca pot sa incep totul de la zero. Ca nu mi-e frica de munca si ca nu mi-e teama de nimeni. Ca atunci cand, in loc sa te plangi, muncesti si construiesti, doar de tine depinde sa faci ce-ti propui.

Poti sa inveti ceva in fiecare zi
Am invatat, inca o data, ca oamenii sunt toti importanti, dar ca majoritatea au opinii pe care le spun doar pe la colturi.

Ca primul semn de maturitate si intelepciune este sa te poti opri din stres, munca si griji si sa te poti bucura, macar cateva momente, de cei de langa tine. Mi-au trebuit ani buni sa reusesc acest lucru, dar s-a intamplat. Si am inteles ca nimic nu e mai pretios decat “acum”.

Am invatat ca trebuie sa-ti propui sa iei toate grijile si problemele ca pe niste lectii prin care inveti sa fii mai bun. Asa reusesti sa treci peste momentele grele fara sa ramai marcat de ele. Asa depasesti frustrarea si neputinta care te inconjoara de multe ori. Intelegand ca e mai bine sa inveti din fiecare problema decat sa stai incovoiat sub durerea si nervii pe care ti le “ofera”.

Ai grija de cine te inconjori
Se spune ca semeni cu prietenii si colaboratorii tai. Este adevarat! Daca n-ai alaturi pe nimeni care sa te “traga de urechi”, sa-ti spuna cand gresesti si sa fie sincer cu tine, indiferent cat este de greu, inseamna ca tu i-ai ales sa fie asa si, surpriza, n-o sa-ti fie deloc bine. Stiu mai bine ca oricand ca cel mai bine este sa ai alaturi oameni inimosi, care stiu sa te felicite pentru ce esti si ce faci, dar care sa te si impinga inainte si care te trezesc atunci cand, din multe motive, obosesti si bati pasul pe loc.

Viata este frumoasa si cand este grea
In 2015 am inteles si mai mult ca viata este frumoasa si cand este grea. Ca atunci cand treci prin mari provocari intelegi ce este important pentru tine si cat de frumoasa este viata.

Spaima prin care am trecut in vara, cand am primit rezultatele unor analize, sau cea prin care am trecut de Anul Nou, cand am vazut groaza copiilor si cum este sa alergi in timp ce-ti cad in cap bucati de metal si sticla din cladirea imensa care arde deasupra ta, cand tot ce auzi sunt alarmele si urletele politistilor si pompierilor, ne-a determinat sa fim mai apropiati, constienti ca cea mai mare bogatie este ca suntem impreuna. Sanatosi si impreuna. Si am invatat, cu un gust amar, e drept, ca e bine sa ai mereu pregatit un rucsac cu lucrurile esentiale pe care sa le iei repede, cu tine, la nevoie.

Fii propriul tau magician
Am descoperit tarziu, dar am descoperit cat de important este sa te bucuri de ceea ce-ti place si de natura. Ca, daca-ti faci meseria cu drag si din tot sufletul, este o adevarata magie care iti da aripi si care ofera insemnatate fiecarei zile.

Am inteles anul acesta ca un eveniment poate deveni o emblema si ca pentru noi, cei care mergem vara si iarna in tabara de social media marketing, Paraul Rece insemana acasa. Ca Biz este si ramane brandul meu de suflet si ca premiile primite in 2015, incununate de Red Dot Design Award, sunt o frumoasa recunoastere a dedicarii si muncii echipei minunate din redactie.

Lectiile anului
Preia initiativa. Invata sa creezi momente impreuna cu cei dragi. De tine depinde sa impui un ritm si o directie in viata si familia ta.
Nu uita sa faci ceva cand esti nemultumit!
Zambeste si spera indiferent cat iti este de greu.
Nu uita sa te joci si sa petreci ori de cate ori cand ai ocazia.
Blazarea iti face cel mai rau tie!
Invata sa te bucuri in fiecare zi de ceva!
Este vital sa incepi sa spui ce vrei si ce simti.
Familia este legata, ca vrei sau nu, de inima si sufletul tau. Ai grija de ea.
Nu lasa incercarile sa te doboare. Invata din fiecare ce nu stiai si nu mai repeta greselile.
Anii trec prea repede si nu mai poti lasa pe maine ce poti face azi.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email