marta usurelu

Cea mai frumoasa lectie de antreprenoriat

echipabiz

Cu cateva saptamani inainte sa merg intr-un city break la New York am constatat ca plecarea mea era exact in perioada in care organizam, impreuna cu colegii de la Biz, conferinta AND Antreprenor. Nu stiu cum, in viteza cu care a inceput anul, datele s-au suprapus si, cand am observat situatia, biletele de avion erau luate iar sala de la hotel era deja contractata pentru eveniment.

Mi-am intrebat echipa, in ideea gasirii unei solutii, daca vor sa mutam data evenimentului. Cu multa incapatanare si efort poti schimba ziua evenimentului si, da, poti muta si speakerii intr-o alta data. Nu este usor, dar se poate. Raspunsul celor din echipa a fost unanim: “Ne descurcam!”.

Stiam ca se descurca. Am mai lipsit, cu ceva ani in urma, de la un eveniment si am fost incantata sa vad ca totul a decurs foarte bine. Dar m-am simtit bine cand i-am vazut linistiti si increzatori. Am impartit responsabilitatile si fiecare si-a notat ce are de facut. In timpul sedintei ii urmaream. Erau relaxati. Doar eu ma gandeam cu emotii la eveniment si ma simteam vinovata ca am incurcat datele.

Seara, cand am plecat spre acasa, m-am surprins zambind cu gandul la ochii lor luminosi si la zambetele calde. “Pleaca linistita. Saluta New York-ul din partea noastra!” mi-au spus rememorand deplasarea noastra la NYC de acum 3 ani, cand am realizat Biz SUA.

Si, desi am plecat convinsa ca totul va fi bine, in ziua in care avea loc evenimentul, la 5 dimineata, ora New York-ului, eram in picioare. M-am uitat imediat pe telefon. Niciun mesaj! Pe Facebook vedeam ca evenimentul este in derulare. Am inceput sa le scriu: “Ce faceti? Totul este OK?”.

“Buna dimineata! :)” veneau, pe rand, raspunsurile de la colegi, iar eu radeam la fiecare notificare! “Totul este perfect.”, ” Vorbitorii sunt la inaltime si ne-am si incadrat in timp.”, “Ti-am spus ca ne descurcam, nu?!”.

Am simtit cum profesionalismul lor imi da aripi. I-am felicitat si m-am asezat rasufland usurata pe pat. Abia atunci pot sa spun ca m-am linistit cu adevarat. Eram ca pe ace din momentul in care am constatat ca am incurcat data si pentru ca, la astfel de evenimente, dedicate antreprenoriatului, oamenii sunt vulcanici, business-urile sunt dinamice si apar deseori situatii in care vorbitorii pot anula in ultimul moment prezenta la eveniment.

Cine stie cum este sa vezi de departe cum se descurca echipa imi poate intelege usor grija. Dar mai ales bucuria pe care am simtit-o! Iar la sfarsitul conferintei, cand am primit mesajul ca totul s-a incheiat cu bine, imaginea cu toata echipa care-mi zambea, asigurandu-ma ca totul este perfect, m-a coplesit! A fost cea mai frumoasa lectie de antreprenoriat pentru mine. Mai bine ca oricand am inteles atunci vorbele consultantilor care spun simplu “esti un manager bun in momentul in care afacerea ta decurge normal fara tine”, dar ca nimic nu iese perfect fara o echipa adevarata!
Antreprenorii stiu de ce.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email