marta usurelu

Cei mai importanti oameni din lume

dreamstime_s_35148969

Daca te intrebi cine sunt cei mai importanti oameni, ai tot felul de opinii. Consideri, cand esti mic ca varsta si experienta, ca importanti sunt marile personalitati, general managerii, vedetele sau politicienii, dar intelegi usor, cand privesti in jur, ca cei mai “importanti” oameni din lume sunt cei din jurul tau. In special cei care n-au ajuns inca la statutul dorit.

Juniorii care nu raspund din principiu la numerele de telefon necunoscute, “profesionistii” care descopera ca nu sunt altceva in afara jobului lor cand pleaca dintr-o functie care-i defineste sau cei din companii care considera ca bugetul pe care-l au de manevrat vine direct de la ei, de acasa.

Sunt atat de multi oameni importanti in jur incat, daca te comporti omeneste, esti perceput ca un ciudat, ridici multe sprancene si semne de intrebare si risti sa pari un exraterestru.

Stiu, fiecare om alege sa fie cum crede de cuviinta, dar sincer, dupa 20 de ani petrecuti intre oameni importanti, am ajuns la concluzia ca acestia nu sunt deloc importanti. Nu sunt nici fun, nici interesanti, nu te poti baza pe ei si nici nu poti face cu ei proiecte sau business de calitate.

Asa am ajuns, anul trecut, cand m-a intrebat cineva ce-mi doresc pentru 2015, sa-mi propun sa nu mai lucrez decat cu oameni normali. Da, pare un exercitiu cel putin ciudat, dar, suprinzator, in cazul meu a mers. Anul acesta m-am intalnit si am lucrat cu oameni normali, cu oameni care desi au functii mari sau mici, care sunt juniori sau designeri, ori chiar CEO, sunt cu picioarele pe pamant si inteleg insemnatatea respectului reciproc.

Dar cea mai mare realizare este ca in acest mod am reusit sa-mi fac noi prieteni! Unii dintre colaboratori mi-au devenit prieteni in adevaratul sens al cuvantului! Nu pot asadar sa nu recomand calduros ca intre ideile si rezolutiile cu care intri in 2016, pe langa a visa si a vrea mai mult, sa-ti propui sa fii tu, asa cum esti si poti fi cea mai buna varianta a ta, nu cea mai importanta, si sa incerci sa-i cauti si sa ti-i apropii pe oamenii adevarati.

Foto © Vladimir Nikulin | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email