marta usurelu

Dar din dar se face rai

2

A inceput de cateva saptamani agitatia Sarbatorilor. Intre cadouri, goana dupa brazi si vizitele repetate in centrele comerciale, ar trebui sa nu uitam sa daruim. Sa nu uitam de cei care zilele acestea sunt in spital sau au nevoie de ajutorul nostru.

Nu trebuie sa facem gesturi mari, ci doar sa ne amintim sa fim oameni. Sa ne oprim pentru o clipa si sa ne gandim ca, la greu, si noua ne-ar prinde bine sa ne dea cineva o mana de autor!

Daca simti energia acestor randuri, poate e timpul sa faci si tu un gest frumos. Ajuta pe cineva! Nu mai inchide ochii. O data, macar o data pe an implica-te sau doneaza pentru o cauza buna.

Impreună daruim aripi de bucurie
Sun Plaza a pornit in aceasta saptamana campania „Impreuna druim aripi de bucurie”. Initiativa consta in oferirea de consumabile, jucarii si produse de igiena personala spitalului Marie Curie.

KV3

Daca vrei sa ajuti si sa le faci copiilor o bucurie, acum poti! Campania se desfasoara pana pe 31 ianuarie 2016 in incinta centrului comercial. Cei care doresc sa-i sprijine pe copiii internati in Spitalul Marie Curie sunt invitati sa depuna donatii in bani in urna special amenajata in Centrul Comercial Sun Plaza. Pentru aceasta campania sociala, donatii pot fi facute si direct in contul RO49BPOS85202606441RON01. Mai mult, echipa Sun Plaza ii invita in aceste zile pe toti vizitatorii care-i trec pragul sa se alature acestei initiative.

Spitalul Marie Curie trateaza pacienti cu patalogie grava si foarte grava din intreaga tara. 22611 de copii au ajuns, in 2014, in spital pentru a fi tratati. In multe cazuri, diagnosticul este neiertator: cancer, boala care rapeste, an de an, peste 500 de copii romani.

In tara noastra, rata medie de vindecare a copiilor este de 30-60%, în functie de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci si de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologică, de un stil de viata supus unor reguli stricte, care impovarează peste masura familia copilului bolnav. Din fericire, depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti, in ciuda diagnosticarii mult mai dificil de realizat.

1

***
La inceputul lunii februarie am aflat cu bucurie ca pana la incheierea campaniei s-au donat 25,000 de lei, suma care acopera costul a 425 de vizite de ingrijire la copiii internati in Spitalul Marie Curie din Capitala.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email