marta usurelu

Cei mai vizibili bloggeri si vloggeri

Din ce in ce mai multi oameni de comunicare din companii intreaba daca exista liste si informatii despre bloggeri. Vor sa cunoasca fenomenul si le-ar fi de mare ajutor sa aiba un punct de pornire.

Recomandarea pe care am facut-o de fiecare data, in astfel de situatii, a fost sa se documenteze. Sa porneasca de la ce a facut compania lor in social media si sa verifice in special ce a facut concurenta lor. Cu cine a lucrat si ce rezultate a avut. Sa citeasca si sa identifice care sunt bloggerii pe care ii considera potriviti si sa gandeasca proiecte care sa se potriveasca cu strategia companiei.

Un bun punct de pornire, pentru cei care vor sa stie mai multe despre blogosfera romaneasca este Ebook-ul “Blogosfera din Romania in 2015″ realizat de cinci ani de Costin Cocioaba. Pentru editia din acest an, Costin realizeaza ebookul impreuna cu Alex Negrea si introduc o serie de noutati precum studiul vlogosferei romanesti, opinii ale bloggerilor si vloggerilor, cei mai vizibili bloggeri si vloggeri din Romania sau cele mai populare articole din blogosfera romaneasca. Ebookul va fi gata in luna martie si va recomand sa nu-l ratati.

Pentru o imagine cat mai corecta a blogosferei si vlogosferei din Romania , recomand bloggerilor sa completeze acest chestionar (pentru bloggeri), ori acest chestionar (pentru vloggeri). Iar oamenilor de marketing si comunicare din companii le recomand acest post despre motivele pentru care companiile nu colaboareaza cu bloggeri.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email