marta usurelu

Nu te bloca. Maine este o noua zi!

dreamstime_s_41480172

Vad deseori oameni care la un moment dat au patit un necaz. In familie, la birou sau in cercul de prieteni, si care nu-si mai pot continua viata dupa acel moment. Se intreaba mereu de ce li s-a intamplat lor. Si totul se raporteaza la atunci, indiferent ce urmeaza dupa.

S-au blocat. Se intorc mereu, iar si iar, la punctul din care parca nu mai vor sa inainteze. Spun ca totul este degeaba. Totul, ca si cum orice altceva ar avea legatura cu ce li s-a intamplat.

Cu totii avem de trecut etape grele in viata. Momente in care suntem sau ne simtim nedreptatiti. De soarta, de prieteni, de cei in care am crezut, sau avem accidente… Toti trecem prin momente pe care nu le dorim si care ne afecteaza. Realitatea arata ca trebuie sa invatam din ele. Sa reusim, dupa ce trecem de soc si dupa ce ne plangem si muscam degetele, sa mergem mai departe.

Acestea sunt lectiile pe care le avem de facut la maturitate. Fie ca sunt accidente, intamplari care nu au legatura cu noi, ori situatii in care avem o vina. Trebuie sa invatam unde am gresit si sa ne continuam viata mai pregatiti. Pentru ca este esential sa evoluam si sa intelegem ca, in viata ni se intampla si bune, si rele, indiferent cine suntem. Si, fii convins, oamenii pe care ii consideri puternici, au avut si ei multe momente grele.

Asa ca plangi. Razvrateste-te. Si apoi revino-ti. Nu te ajuta daca iti traiesti viata dand mereu vina pe altii. Si fii sigur ca maine nu va fi mai bine daca esti o victima. Asuma-ti lectiile si indrazneste sa ridici capul si sa mergi mai departe. Doar noi, fiecare in parte ne facem viata mai buna. Nu altii. Si n-ai ce sa astepti nici de la astre. Norocul ti-l faci cu mana ta si, crede-ma, cand le atragi, si astrele vin spre tine!

Foto © Khunaspix | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email